Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mitingul disperarii" pensionarilor a poposit la Prefectura

ro

27 Mar, 2009 02:03 833 Marime text
Câteva zeci de pensionari au pichetat, ieri, sediul Prefecturii Constanţa, cerând majorarea valorii punctului de pensie la 45 % din valoarea salariului mediu pe economie.

Conform legislaţiei în vigoare, la începutul acestui an, punctul de pensie trebuia să atingă valoarea de 45% din salariul mediu pe economie. Având în vedere situaţia economiei autohtone, Guvernul a decis ca, în acest an, creşterea valorii punctului de pensie să fie de 5%: prima majorare, de 3 %, de la 1 aprilie, iar cealaltă să se aplice de la 1 octombrie şi să fie de 2 % , ceea ce va duce punctul de pensie, în 2009, la doar 43,3% din valoarea salariului mediu pe economie. Câteva zeci de pensionari au pichetat, pentru jumătate de oră, sediul Instituţiei Prefectului purtând un banner pe care scria „Mitingul disperării" şi placarde pe care erau trecute revendicările lor. Liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor - filiala Constanţa, Ioan Toma, a declarat că nemulţumirea lor provine din faptul că Executivul nu aplică prevederile legale. El a menţionat că pensionarii vor o lege unică, prin care să se elimine decalajele mari existente la ora actuală între veniturile persoanelor de vârsta a treia, plata tichetelor CFR neutilizate în anul precedent, precum şi gratuitate pe transportul în comun pentru pensionarii care au peste 70 de ani.
La finalul acţiunii, participanţii au depus o notă de protest la Prefectură, în speranţa că cineva se va gândi la bătrâneţea lor şi va acţiona în consecinţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii