Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Banias sustine Programul „Rabla" si pentru utilajele portuare

ro

29 Mar, 2010 03:52 1255 Marime text
cap_1_mircea_ba.jpgDemocrat-liberalul este de părere că extinderea acestui program pentru utilajele portuare ar moderniza porturile constănţene şi ar sprijini industria de construcţii navale.

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a avut vineri, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale „Operatorul Portuar", dar şi cu reprezentanţi ai marilor companii de operare portuară din Portul Constanţa. La întâlnire a fost prezent şi directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Ioan Bălan. Întâlnirea a avut drept scop o mai bună informare a liderului PDL Constanţa în legătură cu problemele cu care se confruntă operatorii portuari în actuala perioadă de criză economică. Operatorii portuari s-au arătat încântaţi de iniţiativa senatorului PDL de Constanţa de a extinde Programul „Rabla" şi la utilajele portuare, apreciind că o asemenea măsură ar fi foarte bine primită în porturile constănţene. La rândul său, Mircea Banias a declarat că succesul Programului „Rabla" pentru autoturisme a inspirat deja extinderea programului pentru alte zone economice (cum ar fi agricultura, prin lansarea sa pentru tractoare). Democrat-liberalul a spus că un astfel de program este un motor pentru modernizare şi creştere economică, apreciind că înnoirea utilajelor portuare ar sprijini industria de construcţii navale şi ar contribui la modernizarea porturilor din judeţul Constanţa. „Porturile şi turismul pe litoral sunt cei doi mari stâlpi de susţinere economică a judeţului. Dacă vrem ca judeţul Constanţa să se dezvolte, vom sprijini aceste domenii. Eu, personal, voi pleda pentru extinderea Programului Rabla către utilajele portuare, fiindcă avem argumente puternice în acest sens. România începe să iasă din criză, iar asemenea măsuri ar ajuta şi mai mult", a declarat preşedintele PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • basescu 29 Mar, 2010 12:29 Banias,vrei sa-ti cumperi utilaje noi pe banii statului la firmele tale si ale lui Balan cu care capusati portul ?
  • un macaragiu 29 Mar, 2010 07:09 Dl Banias ar putea extinde programul"rabla" si la propria sa organizatie.