Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul de Interne se intereseaza de abuzurile prefectului Martin

ro

19 Apr, 2004 00:00 946 Marime text

Scrisoarea lui Stelian Dutu are ecou

Presedintele PD, Stelian Dutu, a fost intrebat de ofiteri de rang inalt din IGP despre atitudinea prefectului Gheorghe Martin fata de lege

Intre politicieni si cetateni se casca o prapastie din ce in ce mai adanca. Participarea politica a constantenilor este in regres total, de la intentia de a participa la vot si pana la simpla polemica politica intre amici. In Constanta, credem ca nimeni nu se indoieste ca lehamitea, si nu satisfactia ii tine pe oameni departe de viata politica. Obisnuim sa ne plangem ca nu avem societate civila, ca nu avem acel corp social care sa faca legatura intre omul politic ce ar trebui sa se puna in slujba comunitatii si omul de rand. Este blamat, nu in totalitate pe drept, cetateanul care nu intelege rolul si forta opiniei sale in societate. Dezinteresul fata de fenomenul politic are o geneza usor de intuit - degradarea constanta a nivelului de trai, corelarea slaba intre promisiunile electorale si realizari, epuizarea alternativelor credibile pentru guvernare. La acestea se adauga sechelele sistemului comunist, oamenii nu sunt familiarizati cu functionarea sistemului democratic, nu stiu care le sunt drepturile si care sunt usile la care trebuie sa bata pentru ca aceste drepturi sa le fie respectate.

Conducerea MAI se intereseaza de abuzurile lui Gheorghe Martin

Presedintele Organizatiei judetene a PD, Stelian Dutu, a precizat ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa, urmatoarele: "Am discutat si cu alti colegi din Biroul Judetean al partidului si am hotarat ca cei trei consilieri ai nostri sa nu se prezinte la vot, indiferent cum va aprecia unul sau altul". Decizia vine in pragul campaniei electorale si a fost luata de membrii Biroului Permanent Judetean al PD. Conform celor sustinute de Stelian Dutu, consilierii democrati se vor manifesta in continuare impotriva unor hotarari care ar putea afecta intr-un fel sau altul interesele comunitatii din Constanta. Stelian Dutu a apreciat ca, in aceste zile, se va pune in discutie atitudinea duplicitara a democratului Dan Miron. Liderul democrat a adaugat ca, in ultima perioada, a sesizat o anumita ezitare a lui Dan Miron in momentul in care s-a decis ca reprezentantii PD in CLM Constanta sa nu participe la ultima sedinta.

Gheorghe Martin nu respecta legea

In cadrul unei conferinte de presa, Stelian Dutu a precizat ca, in legatura cu scrisoarea deschisa pe care a adresat-o presedintelui Ion Iliescu si primului-ministru Adrian Nastase, liderul democrat a fost contactat de chestorul Ion Voicu ce si-a aratat surprinderea fata de ilegalitatile comise de prefectul Gheorghe Martin. "Reprezentantul Ministerului de Interne nu a inteles cum o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este respectata", a mai adaugat Dutu. Reprezentantul Consiliului Judetean a precizat ca este vorba, in primul rand, de cazul consilierului judetean Elena Firescu ce a primit doua hotarari judecatoresti prin care i se recunoaste aceasta calitate, insa, cu toate acestea, nu este confirmata in CJ. Dutu a mai subliniat ca "atat consilierii judeteni, cat si prefectul Martin au ignorat aceste hotarari".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii