Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minastireanu si Custurea, note aproape de limita de trecere

ro

15 Apr, 2010 03:05 1797 Marime text
cap_5.jpgDupă ce comisia a analizat proiectele de management pentru cele două concursuri organizate de CJC, în vederea ocupării posturilor de director la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Gheorghe Custurea a primit nota 7,29, iar Adrian Mînăstireanu, 7,93

Proiectul lui Constantin Chera, fost şef al Muzeului înaintea lui Custurea, a fost respins.

concurs_cjc_-_delfinariu.jpgPentru ocuparea celor două posturi de directori, autoritatea judeţeană constănţeană a decis să organizeze concursul pentru ocuparea definitivă a posturilor, în două etape, aşa cum prevede noua legislaţie. Între 1 şi 14 aprilie, comisia de concurs a verificat proiectele de management, iar ieri, cei doi care au promovat prima etapă au avut de susţinut interviul.

Pentru fotoliul de şef la Muzeul de Arheologie, doi candidaţi au depus proiectul de management, Gheorghe Custurea şi Constantin Chera, însă numai unuia - Custurea - i-a fost validat proiectul, notat în cele din urmă cu 7,29. La baza respingerii proiectului lui Chera a stat prevederea din OUG 189/2008, actualizată şi modificată, care făcea referire la faptul că membrii comisiei de concurs pot elimina proiectele de management care conţin informaţii privind identitatea autorului.

concurs_cjc_-_muzeul_de_istorie.jpgCât despre cel de-al doilea fotoliu de director, cel de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, postul nu a fost solicitat decât de actualul director interimar, Adrian Mînăstireanu, al cărui proiect a şi fost admis şi notat cu 7,93. Ieri, şi Mînăstireanu dar şi Custurea au avut de susţinut proiectul în faţa comisiei de concurs, aceasta fiind ultima probă pe care o aveau de susţinut înaintea ocupării definitive a fotoliului de şef. De precizat că în conformitate cu alin.(3) din OUG nr.189 din 2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările si completările ulterioare „sunt declaraţi admişi pentru susţinerea interviului candidaţii ale căror proiecte de management au obţinut în prima etapă a concursului note mai mari de 7".

Vom reveni cu amănunte legate de etapa finală a celor două concursuri în ediţia de mâine a cotidianului nostru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii