Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre „CRPC nu s-a desfiintat, eu sunt director coordonator suspendat"

ro

14 Jun, 2010 03:52 2327 Marime text
cap_7.jpg„Calitatea mea este de director coordonator suspendat care aşteaptă reglementările legislative cu privire la felul cum va funcţiona CRPC şi-apoi voi lua o decizie", a mai adăugat Mihai Petre

În urma zvonurilor cu privire la desfiinţarea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului şi implicit a postului de şef, actualul director suspendat, Mihai Petre, a precizat că activitatea Comisariatul Regional funcţionează potrivit legii.

Fostul şef al CRPC Constanţa a mai declarat că situaţia Comisariatelor Regionale din întreaga ţară şi implicit a CRPC Constanţa va fi lămurită în curând. „În maxim o lună se va lua o decizie referitoare la cum vor arăta comisariatele regionale. Acum, Comisariatele rămân în picioare, singurul examen este cel de comisar-şef adjunct la Comisariatul Judeţean Constanţa, postul meu nu a fost scos la concurs tocmai pentru că este incert". Petre a mai adăugat şi faptul că situaţia Comisariatelor este discutată pe trei nivele: rata de desfiinţare a tuturor comisariatelor regionale, restructurarea şi reorganizarea acestora şi rămânerea în picioare a celor 12 comisariate.

Cât despre statutul pe care îl ocupă la acest moment, Petre a declarat este director suspendat: „Nevenind de pe o funcţie publică din interiorul Comisariatului Judeţean sau regional eu nu mai fac parte din sistem. Pentru a mă întoarce acolo trebuie să dau un concurs, fie pentru o funcţie publică de execuţie sau de conducere, când şi dacă va fi scoasă la concurs".

Acesta rămâne la poziţia pe care a exprimat-o încă de la momentul în care s-au discutat modificările aduse la Legea Funcţionarului Public, prin care directorii de instituţii deveneau funcţionari, aceea de a-şi păstra funcţia în partid, în detrimentul celei de conducere. „În cazul în care va fi scos la concurs un post de execuţie ca funcţionar public, nu m-aş înscrie şi nu aş opta pentru că asta ar însemna să renunţ la funcţia politică şi la cea de ales local. Dacă funcţia publică de conducere va fi scoasă la concurs o să mai vedem. Până atunci, Comisariatul Regional funcţionează potrivit legii, iar calitatea mea este de director coordonator suspendat care aşteaptă reglementările legislative cu privire la felul cum va funcţiona CRPC şi-apoi voi lua o decizie", a conchis fostul director al CRPC.

crpc.jpgCerbulescu: „Nu vom da oamenii afară"

Menţionăm că, în cursul zilei de sâmbătă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, a sosit la Constanţa, pentru a susţine o conferinţă de presă, unul dintre subiectele dezbătute fiind chiar desfiinţarea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului. „Am făcut o analiză a cheltuielilor la nivelul comisariatelor regionale şi astfel am ajuns la două situaţii. Prima dintre ele priveşte desfiinţarea CRPC. În acest caz, nu vom da oamenii afară, ci îi vom folosi în activităţile noastre de control. A doua situaţie priveşte reducerea ca număr a acestor comisariate. Pe toată ţara, sunt 12 comisariate şi avem în vedere să le reducem la jumătate. Printre judeţele vizate, se află şi Constanţa. Astfel, foştii directori coordonatori vor trece în subordinea Comisariatelor Judeţene", a conchis Cerbulescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii