Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micu „Saracila vrea sa scape de doua consiliere PNL"

ro

23 Jan, 2010 02:35 1847 Marime text
cap_6.jpgTensiunile din cadrul Consiliului Local Tuzla sunt departe de a se aplana, instanţa fiind singura care ar putea face lumină în acest caz.

Dosarul cu numărul 6654/118/2009 înregistrat la Tribunalul Constanţa nu se va încheia cu una cu două. Una din părţi, mai precis Consiliul Local Tuzla, a făcut recurs la Curtea de Apel Constanţa. Dosarul a fost înregistrat pe 21 ianuarie anul curent şi are ca obiect „alte cereri Contestaţie în materie electorală". Intimaţi în acest proces sunt: Instituţia Prefectului judeţul Constanţa, reprezentată prin prefect, Georgeta Ioniţă şi Cristina Mălăete.

Vrând să ne lămurim cu privire la acest proces am apelat la primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. „Este vorba despre situaţia celor două consiliere ale PNL. Amănunte puteţi afla de la avocat. Sărăcilă vrea să scape de ele", a fost replica şefului administraţiei publice locale din Tuzla.

tuzla_proces_-_sedinta_de_consiliu_22.jpgAvocatul Cornel Popescu, cel care s-a mai ocupat de procese ale autorităţii locale Tuzla a fost luat prin surprindere. „N-am ştiut că s-a făcut şi recurs şi nici nu am idee de motivaţia dată de instanţă pentru că nu m-am ocupat eu de caz", ne-a mărturisit acesta. Totuşi, Popescu ne-a explicat că, în primă instanţă, CL Tuzla a pierdut şi de aceea s-a făcut recurs. Potrivit avocatului, procesul a fost intentat de Instituţia Prefectului Constanţa care a atacat toate hotărârile aprobate de consilierii locali din Tuzla în şedinţa din data de 12 mai 2009. „Printre HCL-urile aprobate au fost şi câteva referitoare la componenţa Consiliului local Tuzla. Două vizau încetarea mandatelor de consilieri deţinute de Georgeta Ioniţă şi Cristina Mălăete, iar alte două hotărâri permiteau numirea următoarelor două persoane de pe lista celor propuse de PNL Tuzla în alegerile locale din iunie 2008", a specificat avocatul Popescu. Se pare că, întrucât cele două colege de partid ale fostului viceprimar al comunei, Marian Sărăcilă (n.r. acesta deţine şi funcţia de preşedinte al PNL Tuzla) şi-au permis să voteze alături de primar (n.r. Micu fiind membru al PSD), l-a nemulţumit pe liderul local liberal. În consecinţă, acesta ar fi solicitat excluderea lor din PNL, numai că cele două au contestat decizia la forurile partidului, competente să intervină. Întrucât, potrivit avocatului Popescu, la data aprobării HCL-urilor prin care au încetat mandatele de consilieri ale celor două doamne, conducerea PNL nu emisese hotărârea de excludere definitivă, Mălăete şi Ioniţă au considerat că îşi pot continua activitatea ca aleşi locali. Cel puţin în primă etapă şi instanţa a avut aceeaşi părere, drept pentru care, Consiliul Local Tuzla a făcut recurs, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 17 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pt.micu 24 Jan, 2010 01:54 in primaria tuzla gasesti numai oameni de treaba cum ar fi;aiten,nora lui borcan,vasile dragan,samoila,micu,solomon,acestia sint oameni capabili ai comunei care ne conduc la ora actuala,si care nu mai pui ca sunt nascuti crescuti in aceasta comuna. FRATILOR HAIDETI ODATA SA NE TREZIM LA REALITATE,FAC UN APEL CATRE TOTI TINERII DIN ACEASTA COMUNA SI CATRE PARINTII NOSTRI CARE STIU CE INSEAMNA TUZLA,SA NUL MAI LASAM PE ACEST MICU SA FACCA CEEA CE VREA EL IN COMUNA NOASTRA.MAI NOU LA ADUS LINGA EL PE ,TANER,ALIS,SI CODRIN,CA SA POATA SA VINDA SI CELE 20 DE HECTARE DE LA MARE.ACESTIA 3 LAU TRADAT PE SARACILA LA ULTIMA SEDINTA SA NU IASA VICE.A IESIT TANER SI ACUM MICU FACE TRANZACTIA DE LA MARE CARE SE CHINUE DE ASTA VARA. TREZITIVA DRAGI TUZLENI.