Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metin Cerchez „Mazăre şi Cumpănă se pregăteau să meargă la puşcărie cu lăutari"

ro

02 Dec, 2008 01:26 3291 Marime text
metin_cerchez_07.jpgPreşedintele Uniunii Turcilor Musulmani din Constanţa, Metin Cerchez, ne-a vorbit despre culisele graţierii ziaristului Radu Mazăre în procesul de calomnie pe care l-a pierdut, alături de colegul său, Constantin Cumpănă, în 1996.

Ce părere aveţi despre faptul că Feri Predescu este obligată de instanţă să-i plătească primarului Radu Mazăre 500 de milioane de lei vechi?

Hotărârea trebuie atacată la CEDO, pentru ca Feri Predescu să ia bani mulţi de la statul român pentru această decizie. Oricum, decizia este pe tiparul justiţiei constănţene.

Aţi semna petiţia online iniţiată împotriva magistraţilor care au dat verdictul prin care Feri trebuie să plătească pentru că şi-a exprimat opinia?

Împotriva magistraţilor nu aş semna, aş semna împotriva hotărârii. Cred că aşa trebuia pusă problema.

Ştiţi că şi primarul Radu Mazăre a fost ziarist şi a fost condamnat într-o speţă similară...

Radu Mazăre a scăpat atunci de puşcărie. Se interesau, şi el, şi Cumpănă, pe la tot felul de cunoştinţe care trecuseră pe acolo, ce fel este la puşcărie, în ce pat trebuie să doarmă şi cam ce ar fi bine să mănânce. Se pregăteau să se ducă la puşcărie, la Poarta Albă, cu alai de lăutari. Îmi amintesc perfect momentul, pentru că eu am fost cel care i-a înmânat cererea de graţiere lui Dan Iosif, pe atunci consilierul prezidenţial al lui Iliescu. Lui Mazăre îi era şi ruşine să o ducă personal şi, atunci, au vorbit cu mine. Probabil că, în urma graţierii de către Iliescu, drept mulţumire, Radu Mazăre s-a înscris ulterior în PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii