Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi şapca sa sovietică

ro

29 Nov, 2008 01:01 2121 Marime text
deschidere_2.jpgDupă ce a purtat şapcă cu Che Guevara, cască de constructor, Mazăre a venit cu un nou trend: şapcă având inscripţiile fostei URSS (CCCP), înfiinţată de Vladimir Ilici Lenin.

Primarul Radu Mazăre a fost prezent, în cursul zilei de ieri, la o acţiune a administraţie publice locale, îmbrăcat după noua modă sovietică. Chiar dacă pentru necunoscători iniţialele CCCP, care înseamnă Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, ar fi doar iniţialele vreunui nou brand apărut pe piaţă, semnificaţia lor este mult lărgită, venind încă din perioada ocupaţiei sovietice.
Lăsând acasă hainele care denotau lupta pe care o duce împotriva DNA, dar şi casca de constructor de locuinţe ieftine, edilul a purtat, ieri, o şapcă de culoare bleumarin, pe care erau inscripţionate, cu litere de-o şchioapă, iniţialele fostei uniuni sovietice. Se pare că designerii ruşi revigorează, începând de anul trecut, brandul CCCP, găsind o alternativă potrivită pentru a face bani din vânzarea relicvelor comunismului. După cum apreciază anumite site-uri, respectivele ţinute vestimentare sau accesorii sunt apreciate de tinerii ruşi de 30 de ani, care au văzut în revenirea mitului URSS un nou trend. Trend adoptat şi de primarul tomitan, chiar dacă nu mai are 30 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MTV 29 Nov, 2008 11:38 in ruptul capului cum de-l voteaza constantenii pe circarul asta de Mazare cu consecventa asta bolnava.Dar,ma rog,e o vorba:numai boii sunt consecventi...
  • ucseer 29 Nov, 2008 09:06 Cred ca si una si alta, dar ar trebui sa se intrebe ce spun si cum se simt cei care vrand-nevrand asociaza insemnele cu perioade triste ale istoriei noastre si ale omenirii. Ce parere au veteranii de razboi? dar cei care au cunoscut gulagul comunist?