Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "Nu numai vara umblu cu gagici si merg in cluburi"

ro

15 Sep, 2008 00:00 1175 Marime text
1221421512.jpg

"V-am aratat ce trebuie sa faceti, sa fiti preluati de presa", a declarat Mazare, vizibil iritat de faptul ca media a pus mai mult accent pe senzational decat pe lucruri serioase

Continuand seria sfaturilor date tinerilor prezenti la Scoala de Pregatire Politica PSD, vizavi de modalitatile pe care trebuie sa le adopte ca sa-i pacaleasca pe jurnalisti, Mazare le-a transmis tinerilor ca, in ciuda faptului ca "umbla cu gagici si in cluburi nu numai vara, mai si face treaba. Ultima zi a reuniunii tinerilor social-democrati de la malul marii a inceput fara prea mare graba, cu o ora si jumatate intarziere fata de ora anuntata initial, semn ca petrecerea de sambata s-a stins abia la prima ora a diminetii, dupa cum se laudau tinerii somnorosi. Liderii de la centru ai partidului, precum Mircea Geoana sau Liviu Dragnea si chiar vicepresedinta PIN, Lavinia Sandru, au fost printre cei sositi la intalnirea finala. Cat despre oamenii de seama ai politicii locale, a caror prezenta a fost anuntata cu mare fast, tinand cont de faptul ca aveau sa prezinte tinerilor unul dintre proiectele pe care viitoarea guvernare PSD il va dezvolta la nivelul intregii tari - cel al locuintelor ieftine pentru tineri -, acestia nu au binevoit sa apara decat la jumatatea discursurilor. Doar primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, si al Navodariului, Nicolae Matei, au sosit o data cu gasca lui Geoana. Vizibil obosit, primarul Constantei si-a facut in cele din urma aparitia, luandu-si ulterior in serios rolul de inginer constructor, adoptand tinuta necesara, cu o cascheta pe cap. "Acum nu mai sunt vedeta de vara, de cluburi sau de sporturi extreme. Acum construim!", a declarat, laudaros, edilul. Nicusor Constantinescu, in schimb, nu a considerat ca prezenta sa ar fi una folositoare. In consecinta, nici "de dragul sau rangul" liderilor de seama ai formatiunii nu a facut act de prezenta.

"Daca facem politica cu casca, inseamna ca construim"

Dupa ce s-a aratat deranjat de caldura pe care o produce casca ce-i da alura de inginer constructor, Mazare a incercat sa destinda atmosfera, relatand povestea cu casca: "Daca faci politica cu casca, inseamna ca construiesti, daca nu, faci ce au facut cei de la guvernare in cei patru ani de cand sunt la putere". Pastrand aceeasi linie, vizavi de "mersul in club cu gagicile", "acompaniat" de ropotele de aplauze ale participantilor, Mazare a vorbit cu sinceritate despre aventurile sale: "Eu umblu cu gagici si merg in cluburi cu masinile mele nu numai vara. Daca as umbla cu gagici urate, poate ar conta. Cum nu se intampla asta...".

"Asa se face politica: si cu treburi serioase si cu unele haioase"

Reiterand aspectul potrivit caruia mass-media selecteaza, in ceea ce priveste persoana lui, doar ipostazele senzationale, Mazare le-a exemplificat tinerilor comportamentul inadins luat in prima zi a reuniunii TSD. "Dupa ce am plecat, in prima zi a scolii, pe plaja, presa nu a dat lucrurile serioase, care s-au vorbit aici, ci pe mine, facand kitesurf. V-am aratat astfel ce trebuie sa faceti, ca sa fiti preluati de presa. Nu e suficient sa faci spectacol, trebuie sa faci si treaba", s-a laudat edilul inaintea prezentarii proiectului sau, acela al caselor ieftine. Incercand sa arate constanta sa preocupare vizavi de toate detaliile acestui proiect important si mai ales atitudinile pozitive ale celor desemnati castigatori, Mazare a declarat ca, "in noaptea extragerii, cel putin jumatate din castigatori au tras niste chefuri de zile mari". In stilu-i demagogic, preluat de la Geoana, edilul a tras propriile concluzii vizavi de modalitatea in care se face politica: "Si cu treburi haioase, distractie, iubire, dar si serioase: casa de 500 de euro". Intrand din nou in rolul lectorului politic, Mazare i-a indemnat pe participanti sa nu vorbeasca mult in fata cetatenilor si sa-si stie limitele in acest sens. "Pleci cand sala ar mai vrea sa te auda, ca altfel plictisesti", a conchis edilul tomitan.

Scris de: {autor}Claudia CANDET {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii