Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare ii cere lui Tariceanu sa demoleze beach-barurile

ro

10 Jun, 2008 00:00 1193 Marime text
1213020793.jpg

Primarul Constantei a cerut, ieri, inca o data, demisia directorului Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), Gheorghe Babu, declarand ca acesta nu s-a achitat de promisiunile facute cu ceva timp in urma, de a elibera plaja de constructiile ilegale.

Insotit de echipa sa din primarie, Radu Mazare s-a deplasat pe plaja din statiunea Mamaia, in zona Melody, unde a fost ridicata o ditamai constructia, fara a fi inclusa in PUZ (Planul Urbanistic Zonal) si fara a avea autorizatie de constructie. Edilul Constantei a anuntat ca a inaintat o scrisoare deschisa premierului Calin Popescu Tariceanu pentru luarea unor masuri urgente in ce priveste administrarea litoralului romanesc. Mazare a declarat ca pe plaja exista nu mai putin de 31 de beach-baruri fara autorizatie, dintre care sase construite anul acesta. Constructia la care s-a deplasat primarul este un beach-bar extins, din lemn, pentru ridicarea careia primaria a aplicat o amenda de 150 milioane lei vechi proprietarului - SC Amaruii SRL. Odata cu aplicarea amenzii, autoritatea locala a dispus si sistarea lucrarilor, insa, dezafectarea constructiei se afla in sarcina administratorului plajelor - DADL. Se pare ca, in loc sa stopeze constructia, proprietarul beach-barului a continuat-o, inspectorii primariei descoperind modificari de la o zi la alta.

Mazare vrea capul lui Babu

Mazare a declarat ca asteapta interventia primului ministru pentru ca, spune el, cu directorul Babu s-a lamurit. "Desi si-a asumat obligatia in repetate randuri in fata mea, a prefectului si a Consiliului Local, directorul Gheorghe Babu, din motive obscure si inexplicabile noua, refuza demolarea acestor constructii abuzive", i-a transmis Mazare lui Tariceanu. El i-a reamintit totodata, primului ministru ca a cerut demiterea lui Babu din conducerea DADL. Primarul a declarat in stilu-i caracteristic ca, in cazul in care seful Guvernului nu va lua nicio masura, turistilor nu le va ramane decat sa faca plaja printre tiribombe, baruri etajate, corturi si alte asemenea constructii.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii