Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Masina de vot PSD-PNL" a functionat la Techirghiol

ro

16 Feb, 2008 00:00 921 Marime text
1203106587.jpg

Consilierii locali din Techirghiol s-au reunit de Ziua Indragostitilor pentru a vota bugetul local, dar si bugetul serviciului public Gosserv.

Atmosfera demna de un targ, nicidecum de o sedinta de Consiliu Local a fost pigmentata cu fel de fel de expresii de mahala pe care alesii locuitorilor din Techirghiol si le-au aruncat unii altora fara nici un fel de retinere. Dealtfel, presedinta sedintei, pesedista Lenuta Ponomarenco a fost de mai multe ori la doar un pas de a suspenda intalnirea numai din cauza certurilor iscate. Tipete, urlete, discutii duse in plan personal... cam asa a aratat sedinta de la Techirghiol. Amendamente peste amendamente, neintelegeri si neputinta de a ajunge, in final, la un punct comun. Ba mai mult, fara a tine cont ca problemele Techirghiolului sunt cele aflate pe ordinea de zi, consilierul PSD Renato Cristea, a avut de obiectat in legatura cu prezenta in sala a reporterilor cotidianului nostru, fara a tine cont ca sedintele de Consiliu Local sunt publice si ca orice cetatean care doreste, poate participa la ele. Dealtfel, social-democratii au facut front comun si si-au exprimat nemultumirea fata de prezenta presei, unii dintre ei refuzand sa fie fotografiati. Ajunsi la vot, intre alesii locali s-au aprins alte dispute, ca nu inteleg ce inseamna "cofinantare", ca unele sume sunt prea mari, iar altele prea mici.

Sedinta la... telefon

Orice motiv a fost tocmai bun pentru a se mai isca o disputa. Nici votul nu a fost prea pasnic. "Masinaria de vot PSD-PNL", asa cum a fost numita de nenumarate ori in timpul sedintei s-a razboit uneori pe ton amical, alteori foarte acid, cu reprezentantii PD-L-ului, Constandin Florea si Nicolae Petre. Dealtfel, acestia din urma au fost singurii care au votat impotriva celor doua proiecte de hotarare de pe ordinea de zi. "Macar la PSD este ordine. La voi, in PD-L este o indisciplina totala", au remarcat rautacios social-democratii. Nici partea adversa nu a fost mai prejos: "Voi votati cum va spune Nicusor (n.r. -Constantinescu, presedintele CJC)!". Insa, raspunsul a venit prompt, din partea Constantei Vlagea: "Nu l-am mai vazut pe Nicusor de un an. Nici nu stie el ce se intampla aici". Oricum, printre ocarari si ironii aruncate dintr-o tabara intr-alta, consilierii au avut timp berechet sa vorbeasca la telefon sau sa paraseasca sala cu diverse motive. Ca doar sedinta nu era atat de importanta. Nici votul nu a fost luat in serios, din moment ce PRM-ista Adriana Slincu s-a ofuscat ca totul se taraganeaza. "Haideti mai repede, ca mai am treaba", s-a revoltat subalterna lui Vadim. In orice caz, bugetul local si cel al serviciului public Gosserv a fost placut atat de alesii PSD, cat si de cei PNL, care au ridicat manutele fara a sta pe ganduri, in ciuda protestelor PD-L-istilor. Un singur amendament a fost votat in unanimitate, cel al Elizei Paraschiv, care a propus acordarea unor sume mai mari reprezentantilor cultelor din Techirghiol.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii