Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea isi ascunde averea

ro

29 Sep, 2009 02:33 1437 Marime text

mariana_mircea_14.jpgPrimarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, nu şi-a depus declaraţia de avere anul acesta, deşi, potrivit legii, avea obligaţia să o facă.

Se pare că, la Cernavodă, să ignori prevederile Legii ANI este un lucru obişnuit, având în vedere faptul că viceprimarul nu are nicio declaraţie afişată pe site-ul primăriei, iar consilierii locali nu şi-au actualizat nici ei documentele declarative.

Potrivit art. 42, alin (2), din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, „Persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior". De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 10, lit. e) şi g) din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţiile publice au obligaţia de a publica pe pagina de Internet proprie declaraţiile de avere şi de interese ale personalului la care face referire Legea, în termen de 30 de zile de la data depunerii lor.

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, are pe site-ul primăriei o declaraţie veche din 16.07.2008. Potrivit documentului, primăriţa deţine două terenuri intravilane în Oradea (3.000 mp) şi în localitatea Saligny (1.000 mp), o casă în Cernavodă şi un apartament în Constanţa. Din declaraţia depusă în 2008 aflăm că Mariana Mircea a mai avut un apartament, pe care l-a vândut pe 30.10.2007, cu 87.000 euro. Primăriţa avea în 2008 un cont în bancă, deschis în 2001, în care agonisise 15.000 euro, şi era salariată, înainte să fie aleasă în funcţia publică, la SC Romas Expert Cernavodă, unde avea un salariu de 12.000 lei anual (zece milioane de lei vechi lunar).

Din cauza lipsei de transparenţă, nu ştim dacă primarul oraşului Cernavodă şi-a mai rotunjit veniturile sau dimpotrivă. Am încercat să o contactăm telefonic pe Mariana Mircea pentru a elucida misterul nedepunerii declaraţiei de avere în 2009 şi am reuşit, în cele din urmă, să vorbim cu purtătorul de cuvânt al primăriei, Alina Vlăduşel. Aceasta a afirmat că declaraţiile de avere ar fi fost depuse în termen, dar că nu s-au afişat şi pe site. Ea a cerut răgaz să se intereseze cu privire la postarea documentelor declarative pe site-ul propriu al instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii