Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea da in judecata Prefectura degeaba

ro

12 Feb, 2010 03:10 1466 Marime text

cap_1.jpgDupă ce s-a adresat Parchetului şi a primit un răspuns

Primarul oraşului Cernavodă a acţionat în instanţă, miercuri, 10 februarie, Instituţia Prefectului, pe motiv că nu i s-ar fi răspuns la o adresă „mai veche", după cum ne-a declarat.

Mariana Mircea a motivat că a dat în judecată Prefectura pentru că nu i s-ar fi răspuns la adresa de anul trecut, prin care solicita verificarea validităţii semnăturilor celor peste 4.000 de cernavodeni care au semnat în scopul convocării unui referendum pentru demiterea sa.

Contactat telefonic, prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, ne-a declarat că Instituţia Prefectului nu are atribuţiile legale de a constata fapte sau infracţiuni de tipul celor la care face referire Mariana Mircea şi că, verificarea autenticităţii semnăturilor se face în baza unei sesizări la Parchet, ceea ce primăriţa din Cernavodă a şi făcut. Prefectul Palaz a concluzionat, prin urmare, că nu înţelege de ce Mariana Mircea a dat în judecată Prefectura pentru neîndeplinirea unor atribuţii ce ţin de Parchet. „De altfel, eu ştiu că doamna primar a şi făcut o plângere la Parchet anul trecut şi că Parchetul a dat deja o rezoluţie în acest caz, care, conform legii, ar fi trebuit să-i fie comunicată", a adăugat prefectul Constanţei.

Precizăm că anul trecut Parchetul Judecătoriei Medgidia a emis o rezoluţie, semnată de procurorul Teodor Niţă, în care se precizează că semnăturile sunt reale şi că s-a dispus „neînceperea urmăririi penale împotriva lui Marin Cadiu, Ion Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae Sorin Costache (n.r. persoanele care s-au ocupat de strângerea semnăturilor)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • o cernavodeanca 12 Feb, 2010 09:19 Daca stau sa ma gandesc, NUMAI EA poate iesi pe orice usa, si intra, desigur, ca noi nu avem voie. eu propun sa iasa prin canalizarea de la wc. (offtopic: doamne, urata este! a uitat sa se transforme din maimuta)
  • ianis 12 Feb, 2010 00:54 pai daca asculta toate fufele din jurul ei? incompetentele alea au adus-o aici...ar trebui sa iasa pe usa din fata cat mai are timp.....nu a reusit sa-si creeze o echipa combativa si profi...acest lucru este mai mult decat vizibil....eu insist sa aflu ce s-a mai intamplat cu casa mortuara si cu mortii scosi cu excavatorul din pamant......?????