Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări dedicate „Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed"

ro

15 Apr, 2011 01:57 1250 Marime text
cap_5.jpgManifestările reunite sub egida „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (sav)" încep mâine, de la ora 18.00, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", cu un simpozion cultural-religios dedicat acestui eveniment din istoria Islamului. În cadrul manifestării, vor susţine prelegeri şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, şi invitatul din Republica Turcia, prof. doc. dr. Ali Kaya, de la Facultatea de Teologie Islamică din cadrul Universităţi „Uludağ" din Bursa.

Muftiatul Cultului Musulman din România, în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, prin ataşatul pentru Servicii Religioase şi cu Colegiul Naţional „Kemal Ataturk" din Medgidia, organizează în perioada 14 - 20 aprilie 2011 o suită de manifestări cultural-religioase, prilejuite de celebrarea anuală a naşterii profetului. Evenimentul va debuta prin recitarea unui verset din Coran, iar în final va avea loc un recital de cântece religioase (ilahiuri), dedicate profetului Muhammed (sav), interpretat de corul de elevi al grădiniţei bilingve „Zubeyde Hanım" din Constanţa. Astăzi, de la ora 11.30 la 13.30 va avea loc o slujbă religioasă la Geamia „Esmahan Sultan", de la Mangalia, iar duminică, începând cu ora 18.00, la Geamia din Bucureşti.

Suita manifestărilor include simpozioane şi manifestări religioase, care vor fi organizate şi la Galaţi, la Grădina Botanică, între 15.00 şi 17.00. La sediul Centrului de Educaţie şi Cultură al Muftiatului Cultului Musulman din România, de pe strada Bogdan Vodă nr. 75, va fi organizat mâine, începând cu ora 11.00, un bazar de binefacere coordonat de femeile care învaţă Coranul. La aceste manifestări vor participa invitaţi din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România, a Uniunii Democrate a Turcilor din România şi membrii comunităţii musulmane. Manifestări cultural religioase dedicate „Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed (sav)" au loc în toate ţările balcanice sub egida muftiatelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii