Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manafu „Hoardele de avocati ale lui Mazare au fost mult prea puternice"

ro

15 Dec, 2008 02:35 1703 Marime text

Ionel_Manafu.jpgÎn opinia democrat-liberalului, decizia dată de instanţă în cazul procesului de calomnie Feri Predescu - Radu Mazăre este mult disproporţionată

Tot mai mulţi oameni politici şi oameni de cultură care au cunoscut-o pe Feri Predescu în anii de la începutul carierei sale jurnalistice au numai cuvinte de laudă despre modul în care îşi face meseria. Obiectivitatea, profesionalismul şi pasiunea sunt chestiuni care acum, la moment de cumpănă, contrastează cu ceea ce instanţa a decis.
Fostul edil al Năvodariului, Tudorel Calapod, s-a declarat întru totul de partea jurnalistei Feri Predescu. „O susţin şi ştiu că este o ziaristă de foarte bună calitate, care nu ar face afirmaţii decât în cunoştinţă de cauză. Situaţia prin care trece este de neconceput". Mai mult, nici sumele care i-au fost cerute nu sunt evaluate ca fiind suficient de îndreptăţite să fie atât de mari. „Lipsa de susţinere pe care jurnalista a avut-o în instanţă i-a determinat pe magistraţi, pe cei care au analizat speţa, să-i ceară o asemenea despăgubire", a conchis Calapod.
Ionel Manafu, un bun prieten de-al jurnalistei, după cum s-a prezentat la momentul în care a aflat despre subiectul discuţiei. „Feri, pentru mine şi familia mea, este un om deosebit, iar relaţia profesională este una specială. Anii pe care îi are în presa constănţeană ar trebui să fie un temei de bază, care să denote obiectivitatea cu care şi-a exprimat opinia la acel moment". Cât despre demersul întreprins de primar... „este o chestiune total disproporţionată. Hoardele de avocaţi ale lui Mazăre normal că au fost mult prea puternice"

colaj_pag_5.jpg„Feri a fost studenta noastră. Este o profesionistă"

Liviu Mocanu, director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, este de părere că fiecare afirmaţie trebuie documentată, pentru a nu lăsa „o umbră de îndoială" asupra veridicităţii sursei. Nu a dat niciodată un jurnalist în judecată şi spune că, dacă s-ar simţi deranjat de un articol publicat într-un cotidian sau de vreo acuză, ar prefera să stea de vorbă cu ziaristul respectiv între patru ochi, pentru a lămuri lucrurile pe cale amiabilă. Pe Feri Predescu o cunoaşte de când lucra la morga spitalului, iar ea făcea ştiri despre cazurile de acolo. Aurel Papari, rector al Universităţii Andrei Şaguna Constanţa, la care a studiat jurnalista, spune că o admiră pe Feri, dar preferă să nu comenteze decizia instanţei. „Feri a fost studenta noastră. Este o profesionistă, dar permiteţi-mi să mă abţin în ceea ce priveşte decizia instanţei", a declarat acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii