Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia si Vama Veche, destinatiile preferate de turisti (galerie foto)

ro

04 May, 2009 03:00 1040 Marime text
DSC01101.jpgMini-vacanţa de 1 Mai s-a încheiat. S-ar zice că românii şi-au încărcat suficient bateriile pentru o nouă săptămână de muncă, însă, în adâncul sufletului, toţi şi-ar fi dorit ca vacanţa să se fi prelungit.

Estimările Asociaţiei Litoral, potrivit cărora, week-end-ul trecut, s-au aflat la mare 20.000 de turişti, par să fi fost reale, dacă luăm în calcul numărul celor care au luat cu asalt staţiunea Mamaia, dar şi localităţile-staţiune din sudul litoralului. Una dintre dovezi a fost traficul extrem de aglomerat din staţiunea Mamaia. Vineri, de 1 Mai, Perla Litoralului a devenit neîncăpătoare, iar soarele care a strălucit toată ziua îţi crea iluzia că te aflai în vârf de sezon. Pe 2 Mai, ploaia, „proorocită" cu câteva zile înainte, a ajuns în sfârşit pe litoral, iar dacă mai intarsia, nu se supăra nimeni. Totuşi, vremea mohorâtă nu le-a stricat cheful turiştilor de distracţie. Cele mai însufleţite staţiuni au fost Mamaia şi Vama Veche. În Venus, Jupiter şi chiar în Neptun, care altădată era un fel de capitală a fiţelor şi unde băieţii de bani gata veneau să-şi etaleze maşinile luxoase, era pustiu. Cel puţin pe 2 Mai, nu mai vedeai nici ţipenie de om. În centrul Neptunului puteai vedea, în jurul orei prânzului, doar câţiva poliţişti care blocaseră circulaţia, pentru un concert ce urma să aibă loc seara. În rest, turiştii nu prea s-au dat în vânt după staţiunile din vecinătatea Mangaliei. De altfel, de la o simplă privire îţi dai seama că lipsa turiştilor este justificată. Nu s-au mai făcut investiţii de ani buni, iar peisajul arăta sinistru pe alocuri.

Spiritul Vămii, încă viu

Nu acelaşi lucru putem spune despre Vama Veche şi 2 Mai, care au fost însufleţite, în aceste zile, de mii de turişti. Atmosfera era una relaxată şi, în acelaşi timp, plină de veselie. Tinerii care au ales această parte a litoralului românesc au dovedit că spiritul Vămii e încă viu. Ca în fiecare an, staţiunea s-a transformat într-un loc în care toată lumea este prietenă cu toată lumea, iar fiţele nu sunt văzute cu ochi buni. Ce-i drept, în a doua zi de vacanţă, pe 2 Mai, unii au capitulat de atâta distracţie, oboseală şi... băutură. Au dormit pe unde i-a prins somnul, fără să le pese dacă sunt sau nu în cort, fiind treziţi doar de picăturile de ploaie.
Oferta de evenimente de pe litoral a fost una foarte variată, ceea ce le-a permis turiştilor veniţi din toate colţurile ţării să aleagă modul cum şi-au petrecut timpul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii