Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea vizează turismul litoral Ce amendamente a depus senatorul USR de Constanţa Ramona Dinu la Legea Prevenirii

ro

23 Oct, 2017 00:00 2465 Marime text
Senatorul USR de Constanţa Ramona Dinu a depus o serie de amendamente la proiectul de lege 158/2017, Legea Prevenirii.
 
„O parte dintre acestea vizează domeniul turism şi urmăresc clarificarea unor prevederi legale de natură să genereze situaţii atipice în acest sector extrem de important pentru economie. Puteţi consulta amendamentele depuse în documentul de mai jos şi vă invit să îmi spuneţi ce credeţi că trebuie făcut pentru ca turismul din ţara noastră să devină un pilon al creşterii economice“, susţine senatorul USR.
 
Iată amendamentele propuse de senatorul de Constanţa la pachetul de legi ale prevenirii!  
La art. 15 din normativ, senatorul Ramona Dinu a propus introducerea literei j), cu următorul conţinut: „Art. 15 - Constituie contravenţii următoarele fapte: j) nerespectarea prevederilor art. 8, alin. (2). Art. 8. (2) Operatorii economici proprietari şi/sau administratori ai structurilor de primire turistice clasificate de pe litoralul românesc au obligaţia să asigure funcţionarea acestora în perioada sezonului turistic estival, respectiv 1 mai - 30 septembrie a fiecărui an, şi să presteze servicii turistice conforme tipului de structură de primire turistice şi categoriei stabilite prin certificatul de clasificare.
 
Datorită numărului relativ scăzut de turişti care se află pe litoralul românesc în perioada 1 mai -15 iunie, respectiv 15 septembrie - 30 septembrie, o parte semnificativă dintre operatorii economici întâmpină dificultăţi în acoperirea costurilor de funcţionare a structurilor de primire turistice pe întreaga perioadă a sezonului turistic estival.
 
În considerarea celor menţionate anterior, contravenţia prevăzută la art. 15, lit. j) din HG nr. 1267/2010 trebuie să intre sub incidenţa prezentei legi“.
 
Un alt amendament vizează eliminarea literei a) de la articolul 4, care are următorul conţinut: „Constituie contravenţii dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni următoarele fapte: desfăşurarea de activităţi de agrement în staţiunile turistice fără autorizaţie de funcţionare; nerespectarea condiţiilor în baza cărora s-au eliberat avizul Ministerului Turismului şi autorizaţia de funcţionare“.
 
Alte amendamente vizează eliminarea literelor j) şi n) de la articolul 8 (alin. 1), care au următorul conţinut: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei săvârşirea de către persoane fizice sau juridice a următoarelor fapte: j) neorganizarea sau neasigurarea serviciului public de salvare şi a posturilor de prim ajutor; n) nerespectarea privind îndepărtarea obiectelor periculoase de pe plajă şi din zona de îmbăiere“.
 
Ultimul amendament depus de senatorul USR Ramona Dinu vizează eliminarea literelor b), c) şi f) de la articolul 7 al normativului, cu următorul conţinut: „Art. 7 - constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii, încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: b) neasigurarea indicatoarelor de semnalizare, a balizelor şi a mijloacelor de protecţie în locurile periculoase; c) neluarea măsurilor de interdicţie totală sau parţială a accesului pe pârtiile şi pe traseele de ski pentru agrement, în caz de ceaţă, viscol sau în cazul pericolului de declanşare a avalanşelor, precum şi în cazul utilizării acestora pentru antrenamente sau competiţii sportive; f) neasigurarea postului de prim ajutor pe pârtiile de ski pentru agrement omologate“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii