Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„M-a sunat aproape plângând" O honduriană l-a împins pe Mazăre să-i dea bani lui Oprişan

ro

18 Feb, 2012 02:31 2795 Marime text
02_mazare_mazare.jpgConsilierii locali au votat ieri, în şedinţă extraordinară, o rectificare bugetară, dar şi acordarea unui ajutor către Consiliile Judeţene Vrancea şi Buzău.

Ordinea de zi cuprindea doar ajutorul pentru Vrancea, însă, în urma unui amendament, Constanţa va trimite bani şi către Buzău. Primarul Radu Mazăre a recunoscut că nici municipiul pe care îl conduce nu stă prea bine din punct de vedere financiar, însă şi-a amintit o întâmplare pe care a trăit-o în Honduras, în ultima vacanţă exotică de care a avut parte. „Nu trebuie să vă mai explic eu ce este în ţară. Acum două zile, m-a sunat Marian Oprişan aproape plângând, cerând ajutor. Mi-a zis că Guvernul le-a dat 800 de milioane de la buget, 20.000 de euro. De fapt, le-au dat motorină de suma asta. Dar le-a dat doar două tone în loc de 13", a spus Mazăre. Apoi a început să povestească problemele prin care a trecut în Honduras în urmă cu o lună, zile în care constănţenii aşteptau înfriguraţi factura la întreţinere pe luna noiembrie, prima cu tariful la căldură şi apă caldă majorat. În acea perioadă, primarul municipiului Constanţa se afla, aşa cum am spus, în Honduras, în junglă. Dar n-a fost doar acolo, ci şi în Venezuela. Iar nu cu mult timp înainte fusese şi în Madagascar, într-o altă vacanţă de vis.

„Dar nu suntem fraţi cu toţii pe lumea asta?"

Ca să nu mai spunem că insula africană l-a impresionat atât de mult, încât şi-a cumpărat şi teren acolo şi doreşte să dezvolte o afacere. Revenind totuşi la întâmplarea de care i-a adus aminte „văicăreala" lui Marian Oprişan: „Când am rămas atunci abandonat în junglă, în Honduras, şi am ajuns într-o familie foarte săracă, trăiau toţi, şase oameni, sub un acoperiş, nu mai intrase nimeni acolo de 5 luni de zile să le aducă de mâncare, aveau de mâncare tortilla şi fasole. Venise noaptea peste noi. Ne-am dus la ei cu speranţa să ne lase să ne adăpostim şi să ne dea ceva de mâncare. Femeia aceea ne-a zis: dar nu suntem fraţi cu toţii pe lumea asta? Şi ne-a dat din puţinul ei. Ei, exact la asta m-am gândit când m-a sunat Marian Oprişan şi mi-a spus că a primit de la Guvern 800 de milioane de lei vechi, adică aproape 20.000 de euro în motorină. De fapt, nici p-ăia nu i-a primit. Atunci m-am gândit la ce mi s-a întâmplat mie acum o lună de zile şi mi-am dat seama că cei săraci, că noi suntem săraci, trebuie să-i ajutăm pe cei care au probleme. Ca atare, am scormonit bugetul, am strâns bugetul, şi am găsit 2 miliarde de lei care înseamnă 50.000 de euro pe care o să-i împărţim un miliard jumătate pentru Vrancea şi 500 de milioane către Buzău, pentru că şi ei ne-au solicitat ajutorul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aniela 18 Feb, 2012 18:00 Traiasca Che geuvara! Unicul COnducator MAZARE AMFITRIOM.. el e seful sefilor ...tatal copiilor ...VOTATI MAZARE ~~
  • fara nume 18 Feb, 2012 17:19 Va rog nu va suparati ca eu am inteles cam asa FRATIA lui mazare:El a rontait TURTA si FASOLEA honduriencei,probabil n-a platitca sunt frati apoi a luat SACUL cu bani ai amaratilor constanteni si l-a dat lui Oprisan ca toti SUNTEM EGALI si FRATI.Asa LOGICA ITI STA MINTEA PE LOC!!!!