Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta frenetică pentru fiecare vot s-a încheiat! Obama sau Romney?! Vezi cine a intuit numele viitorului preşedinte al SUA

ro

07 Nov, 2012 03:38 1391 Marime text
Cine credeţi că va câştiga alegerile din SUA? Asta i-am întrebat pe câţiva dintre politicienii autohtoni. Unul dintre interlocutori este de părere că mult mai importante pentru omenire vor fi alegerile din China decât cele din Statele Unite ale Americii. Un altul susţine că niciun preşedinte american nu a câştigat alegerile cu un bilanţ economic negativ, însă este de părere că cifrele din ultimele zile, care arată o creştere a noilor locuri de muncă mai mare decât aşteptările, l-ar putea avantaja pe Barack Obama, preşedintele în exerciţiu. Cu o zi înaintea alegerilor din SUA, cei doi candidaţi erau umăr la umăr în sondaje. Peste 200 de americani au fost chemaţi la urne să-şi voteze preşedintele.

Primele rezultate electorale din cursa pentru Casa Albă indică un echilibru. Preşedintele Barack Obama şi rivalul său republican Mitt Romney au primit fiecare câte cinci voturi în Dixville Notch, New Hampshire - prima localitate care a votat în alegerile prezidenţiale din SUA.

4-1 pentru Obama

Politicienii autohtoni îl văd pe Obama în continuare la Casa Albă şi pentru următorii patru ani. De ce? „ Pentru că are mai multă priză la public, comportament social şi primii patru ani de mandat l-au făcut să înţeleagă care sunt domeniile spre care trebuie să se îndrepte", este de părere deputatul Constantin Chirilă (PDL). Deşi îl vede pe Mitt Romney un om pragmatic, parlamentarul este de părere că acesta aidoma actualei puteri de Bucureşti aruncă lozinca însă nu-şi mai găseşte apoi calculul"!

Preşedintele Noua Republică mizează tot pe victoria lui Barack Obama pentru că are „mai multă coerenţă, a avut o campanie electorală foarte bună, pentru că a spus de la început lucrurilor pe nume, pentru că susţine investiţiile şi locurile de muncă, atât de necesare în această perioadă de criză chiar şi pentru America".

Vicepreşedinte Partidului Ecologist Român, Dumitru Bădrăgan consideră că Obama va câştiga un nou mandat de preşedinte al SUA pentru că „în comparaţie cu contracandidatul său republican, deţine arma diplomaţiei, a popularităţii şi a ştiut să menţine o relaţie corectă cu comunităţile musulmane din state".

Marian Vasiliev, prim-vicepreşedintele PPDD îl vede pe Obama ca pe un Moş Crăciun care aduce daruri americanilor cărora nu le prea place să muncească. „Din ce am urmărit, Romney a pus accent în campania electorală pe muncă în timp ce Obama încurajează protecţia socială. Ca şi la noi, va câştiga cine promite că va da. Nu cred că invitaţia la muncă este o bună promisiune electorală. N-am nicio îndoială că va câştiga Obama".

Deputatul USL, Eduard Martin îl vede câştigător pe Mitt Romney. De ce? „Pentru că are un program mult mai coerent şi pentru actuala administraţie de la Washington nu şi-a atins obiectivele faţă de mare masă a populaţiei americane". În plus, notează Martin, Obama a avut ghinionul ca mandatul său să fie traversat din plin de criza economică mondială. „Obama-ghinionist, Romney -încurajator", a sintetizat lupta electorală din SUA, Eduard Martin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii