Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Scarlat, amendat de Ministerul Turismului cu 30.000 de lei

ro

01 Jul, 2010 04:06 2586 Marime text

cap_10.jpgVicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Liviu Scarlat, a înaintat în instanţă o plângere prin care solicită anularea unei sancţiuni de 30.000 de lei, aplicată de Ministerul Turismului.

liviu_scarlat_2.jpg„Am primit amenda acum câteva zile, pe motiv că, deşi societatea Mangalia SA a deschis la 1 mai Hotelul Zenit şi Resturantul Cazino, nu a deschis şi Astra. Nu mi se pare normal ca, din moment ce am făcut un efort deosebit să deschid la 1 mai cel puţin un hotel, cu care am mers şi merg în continuare în pierdere, să mai fiu şi sancţionat că nu ţin al doilea hotel deschis degeaba", a declarat, pentru „Ziua de Constanţa", Liviu Scarlat, care a adăugat faptul că a cerut în instanţă anularea sancţiunii, invocând o serie de articole din Constituţia României, de la dreptul la proprietatea privată şi până la dreptul la libertate economică. Mai mult, acesta afirmă că situaţia lui nu este singulară, alte societăţi din turism din sudul litoralului primind, pentru fiecare unitate nedeschisă la 1 mai câte... 30.000 de lei. Toate acestea au contestat sancţiunile la Judecătoria Mangalia şi au termene de judecată date ulterioare lui 1 septembrie 2010.

Scarlat mai spune că, anul acesta, a investit cinci miliarde de lei vechi în renovarea unităţilor pe care le deţine Mangalia SA, iar, de pe urma turiştilor, a reuşit să încaseze circa 300 de milioane de lei vechi. „Sezonul turistic în sudul litoralului este compromis total. Chiar dacă, de pe 1 iulie şi până la 31 august aş avea, teoretic, gradul de ocupare de 100%, nu mi-aş putea recupera investiţiile făcute", mai spune Liviu Scarlat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii