Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Aleşilor Locali propune o creştere salarială de 22% Liberalii se „ozonează” înainte de alegerile parlamentare

ro

27 Aug, 2016 00:00 2385 Marime text
PNL a adoptat, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, o rezoluţie prin care susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, o creştere salarială medie de 22% pentru funcţionarii publici începând de anul viitor. Liberalii vor să pregătească şi o lege a salarizării unitare, care să nu fie bazată pe calcule electorale.
 
Prin acest document, liberalii îşi asumă faptul că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuţiile administraţiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcţionarilor publici cu o creştere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleşilor locali, Codul incompatibilităţilor, salarizarea aleşilor locali şi simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.
 
Liga Aleşilor Locali a PNL se desfăşoară la Poiana Braşov, pentru prima dată după alegerile locale din acest an. La eveniment participă aleşi locali din toată ţara, dar şi lideri de filiale, parlamentari şi europarlamentari. Constanţa este reprezentată de preşedintele organizaţiei, deputatul Gheorghe Dragomir, senatorul Puiu Haşotti, deputatul Mihai Tararache şi consilierii Mihaela Andrei şi Cristina Văsii (CLM Constanţa), Robert Boroianu, Cristy Băisan şi Baiazid Memiş (CJ Constanţa). Primarii liberali constănţeni sunt prezenţi şi ei la Braşov pentru a susţine majorarea salariilor aleşilor locali: Vasile Delicoti (Poarta Albă), Cristian Radu (Mangalia), Liviu Negoiţă (Cernavodă), Cecilia Şerbănescu (Adamclisi), Ştefan Marius (Independenţa), George Scupra (Ovidiu), Gheorghe Moldovan (Albeşti), Iulian Soceanu (Techirghiol), Ioan Roman (Lumina) şi Petre Urziceanu (Negru Vodă).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii