Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii taranisti locali isi vor depune declaratiile de avere

ro

03 Jul, 2002 00:00 872 Marime text

Tanase Barde sustine politica presedintelui Ciorbea

Presedintele organizatiei judetene considera ca abolirea certificatelor de revolutionar ii va exonera pe membrii PNTCD de acuzatii de imbogatire fortata

Declaratiile presedintelui PNTCD, Victor Ciorbea, au avut ecou si in randul liderilor organizatiei de la Constanta. Ciorbea a cerut, la inceputul saptamanii, ca toti revolutionarii din cadrul partidului pe care il conduce sa renunte la certificate si, implicit, la beneficiile pe care acestea le ofera. El a precizat ca este corect si moral ca doar ranitii Revolutiei si familiile celor decedati sa beneficieze de facilitatile pe care le ofera certificatul de revolutionar. Mai mult decat atat, vicepresedintele la nivel national, Ion Caramitru, a sustinut ca "90% din cei care apar pe listele de revolutionari nu au ce cauta acolo" si ca pe ele figureaza "securisti de baza". O alta propunere transanta a presedintelui PNTCD se referea la faptul ca, pana la finele lunii iulie, toti membrii din Biroul National de Conducere, precum si cei din Delegatia Permanenta vor fi nevoiti sa isi declare averile. Acest exemplu de transparenta trebuie urmat si de liderii de la nivel judetean si teritorial.

Presedintele organizatiei municipale, Ioan Botescu, a declarat ca este intru totul de acord cu propunerile presedintelui Ciorbea si a precizat ca aceasta decizie ar fi trebuit luata cu mult timp inainte. "Este o decizie care, in opinia mea, pe plan politic se dovedeste a fi de bun augur. A fi om politic inseamna din start a renunta la anumite privilegii si cred ca acum a venit momentul ca toti cei care erau in plus pe listele de revolutionari sa se retraga", a declarat Botescu. In ceea ce priveste depunerea declaratiilor de avere de catre liderii nationali si locali, Botescu sustine ca nu vede "nici un fel de probleme" si ca "propunerea ar trebui conturata in dinamica, adica retrospectiv, pentru ca eu cred ca ar trebui verificate averile incepand cu `90 si terminand cu 2002". La randul sau, vicepresedintele PNTCD Constanta, Gheorghe Carutiu, este de parere ca "aceste doua propuneri sunt exceptionale" si in ideea ca "exista impostori a caror perpetuare in timp trebuie stopata". Diane Vancea, vicepresedinte PNTCD si reprezentant in conducerea Consiliului Judetean Constanta, a explicat ca "era de asteptat faptul ca Victor Ciorbea va lua un set de astfel de decizii", mai ales ca "se doreste reconstituirea imaginii partidului". La randul sau, presedintele organizatiei judetene PNTCD Constanta, Tanase Barde, a afirmat ca "sunt deciziile presedintelui si nu pot fi contestate", mai ales daca "acestea sunt si cele juste". Presedintele organizatiei judetene a explicat ca, "din cauza acestor certificate, multi dintre membrii PNTCD au fost acuzati ca s-ar fi imbogatit de pe urma lor". El a adaugat ca "este binevenita propunerea prin care se cere declararea averilor", poate "in acest fel se va vedea ca nu este vorba de nici o imbogatire". Tanase Barde a explicat ca, "la ora actuala, PSD incearca sa formeze o opozitie cuminte si maleabila" si ca "din acest punct de vedere, decizia lui Ciorbea este justa, luand in considerare faptul ca se va proba transparenta partidului".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii