Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii strâng rândurile. Foştii preşedinţi, cooptaţi în Biroul Executiv. Sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a cotizaţiilor

ro

09 Oct, 2017 00:00 1666 Marime text
Consiliul Naţional al PNL a adoptat propunerile pentru modificarea Statutului liberalilor, între care se numără cea prin care foştii preşedinţi ai partidului care sunt încă membri şi au fost aleşi de către Congres sau Convenţie în aceste funcţii devin membri ai Biroului Executiv. 

Modificările prevăd că „foştii preşedinţi ai partidului, membri PNL, aleşi de către forurile statutare (Congres sau Convenţie), aflaţi în funcţie la data fuziunii din anul 2014 şi ulterior acesteia“ devin membri ai BEx. 

De asemenea, preşedintele Ligii aleşilor locali va fi membru al Biroului Executiv al PNL, potrivit modificărilor la statut. 

Prin noile prevederi, un membru al partidului poate cumula cel mult două funcţii alese de conducere, dar nu la acelaşi nivel. „Aleşii locali ai partidului pot candida la funcţii de conducere în partid numai în circumscripţia electorală unde au fost aleşi la nivel naţional“, se mai arată în noile prevederi. 

Cheltuieli în limita disponibilului existent

Noile prevederi vizează şi stabilirea cotizaţiilor membrilor PNL de către BEx, BPN şi BPJ. 
„La nivelul filialelor teritoriale se pot angaja cheltuieli numai în limita disponibilului existent, în casieria filialei sau în conturile bancare ale acestuia, la data contractării sau în limita contractelor de donaţie sau sponsorizate încheiate, chiar dacă acestea nu au fost încheiate încă. Cheltuielile ce depăşesc valoarea de zece mii de lei se pot angaja de către filiale prin decizie a preşedintelui, contrasemnată de secretarul general şi trezorierul filialei şi numai cu avizul trezorierului partidului, cu excepţia cheltuielilor ocazionate de închirierea şi funcţionarea sediilor filialelor teritoriale“, stipulează noile prevederi. 

Conform acestor prevederi, la propunerea preşedintelui partidului, BEx poate stabili sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a obligaţiilor financiare. Modificarea Statutului PNL a fost votată cu majoritate de voturi, 12 împotrivă şi două abţineri. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii