Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii mituiti de pesedisti!?

ro

07 Oct, 2008 00:00 1150 Marime text
1223321989.jpg

Consilieri locali din Navodari sustin ca primarul Nicolae Matei le-a trimis prin intermediari sume de bani

In cadrul unei conferinte de presa, sustinuta ieri, la sediul PNL Constanta, consilierii liberali Marilena Dragnea si Stere Lascu au afirmat ca Marian Surdu si Marius Gherasim, ambii alesi locali din partea PSD, au incercat sa le ofere sume de bani drept "o atentie din partea primarului Matei". Presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, a declarat ca suspiciunea alesilor locali liberali din Navodari cu privire la anumite proiecte de hotarare pe care le-au amanat sau le-au respins in ultima sedinta a Consiliului Local a aparut cu o seara inainte. Motivul: "un consilier al domnului primar a venit la unii alesi PNL si PD-L sa ofere o suma de bani consistenta". Liderul PNL spune ca este vorba de "in jur de 100 milioane lei", suma care s-a incercat a fi data consilierilor Marilena Dragnea si Stere Pascu. "De ce un cadou unui consilier din partea lui Marian Surdu si Marius Gherasim? Pentru ce? Nu era nici luna cadourilor, nu era nici prima de Paste... pentru ce?", s-au intrebat atat Dragomir, cat si cei doi consilieri PNL, tinta darniciei colegilor lor de la PSD. Dragomir este inca nelamurit care a fost intentia acestor atentii in bani - "era mita, era o atentie pentru a le castiga bunavointa" - si a afirmat ca nu e elegant si nici legal sa oferi sume de bani. "Dupa spusele colegilor mei, voiau sa dea 100 milioane lui Lascu si un teanc substantial doamnei Dragnea, despre care i s-a spus ca este pentru toti colegii", a conchis presedintele PNL Constanta.

"Convocare" prin telefon

Consilierul PNL Marilena Dragnea a afirmat ca, miercuri seara, a fost contactata telefonic de Marian Surdu (PSD). "M-a sunat, m-a intrebat unde stau si m-a rugat sa cobor in fata blocului", a afirmat Dragnea. Ea a povestit ca al sau coleg social-democrat din Consiliul Local Navodari era jos, avea o haina de piele, din care a scos un teanc de bani. Intrigata de gestul acestuia, ea l-a sunat, de pe mobilul lui Surdu, pe primarul Matei "si l-am certat", dupa care a telefonat presedintelui PNL Constanta, pentru a-l informa despre cele petrecute. "Surdu a zis ca este mesagerul domnului Matei si ca va merge la fiecare consilier in parte, individual. L-am intrebat daca fiecare avem procente si pentru ce face asta?", a adaugat Marilena Dragnea. Ea sustine ca, in dialogul purtat cu edilul din Navodari, acesta i-ar fi spus: "Mari, este o mica atentie. Poate azi esti de acord, maine, nu, dar asta e". Dragnea a afirmat ca si colega de la PD-L, Liliana Mara, ar fi fost contactata, precum si alti consilieri democrat-liberali.

Lascu, al doilea "vizitat"

In timp ce viceprimarul orasului, Florin Chelaru, si un alt consilier local, Popescu, nu au fost cautati pentru a-si primi atentia PSD-ista, alti colegi n-au cazut prada "tentatiei". Consilierul Stere Lascu sustine ca si el a avut parte de o vizita asemanatoare din partea colegilor PSD, Marian Surdu si Marius Gherasim. El sustine ca a refuzat banii, iar cei doi nu au vrut sa-si motiveze gestul. "Mi-au aratat banii. 100 milioane lei, nu gresesc pentru ca am experienta. Pot sa iau dintr-un teanc cu aproximatie de 99, 1% suma respectiva. I-am refuzat si au plecat", a declarat Lascu. Mai in gluma, mai in serios, consilierul PNL a vrut sa afle carui fapt i se datoreaza aceasta atentie. "I-am intrebat: sunt prea frumos, arat prea bine, pentru ce sunt banii? Nu mi-au dat niciun motiv".

Replica lui Matei

Primarul Nicolae Matei neaga acuzatiile ce i se aduc. El sustine ca nu a vorbit cu Marilena Dragnea, dar a recunoscut ca este intr-o situatie disperata, intrucat consilierii PNL si PD-L nu vor sa treaca proiecte importante pentru dezvoltarea localitatii si in beneficiul navodarenilor. "Ca sa imi treaca proiectele pentru oras sunt dispus sa le dau si foloase materiale", a spus mai in gluma, mai in serios edilul. Seful administratiei a subliniat ca, pentru a-i determina sa munceasca pentru navodareni, ar trebui sa-i stimuleze in functie de preferintele, de acum notorii, ale fiecarei formatiuni politice. "Daca erau atentii din partea mea, le duceam personal si le luam de la mine de la ferma. Erau oua, curcani, caltabosi si palinca, pentru ca asta le place liberalilor. La PD-L-isti ar fi trebuit sa le virez bani, direct in conturi secrete din strainatate, ce prefera ei, dar, probabil, solicita sume foarte mari", a declarat primarul orasului Navodari, Nicolae Matei.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii