Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii din Constanţa, scoşi în stradă de Guvernul Ponta. „O să dăm în PSD până iese PNL!“

ro

13 Jun, 2015 00:00 2317 Marime text
Aproximativ 200 de liberali din mai multe organizaţii PNL din judeţul Constanţa au protestat vineri, de la ora 11.00, în faţa sediului Prefecturii Constanţa, împotriva Guvernului, şi au cerut vehement demisia premierului Victor Ponta. Protestul a avut loc concomitent cu dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură intitulate „Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!“.
 
Protestatarii au adus cu ei, în mod simbolic, un scaun pe care este agăţată o păpuşă şi sunt puse două afişe pe care scrie: „Un scaun prea mare pentru un premier prea mic!!!“, „Ponta: Sunt legat de scaun cu lanţul, vă rog, eliberaţi-mă!“. Oamenii au purtat cu ei bannere şi afişe pe care era scris: „Nu vreau să fiu reprezentat de un premier penal“, „Ponta, nu uita, a venit şi vremea ta!“, „Facem dreptate din străinătate!“ sau „Votul l-ai blocat, noi te-am amendat!“.
 
La mitingul organizat de Partidul Naţional Liberal la Constanţa au fost prezenţi copreşedinţii Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Robert Boroianu şi Romeo Rezeanu, consilierul local Iustin Fabian Roman, consilierii judeţeni Eugen Silaghi, George Măndilă şi Sorin Mocianu, fostul deputat PNL de Constanţa Dănuţ Culeţu, secretarul general al PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu, şi secretarul adjunct al PNL Constanţa, Romeo Murea, primarul comunei Istria, Ioan Herdean, primarul comunei Seimeni, Lucian Blaj, şi membri ai Biroului Politic Judeţean al PNL, precum Dănuţ Antonoaie Zepa, Ion Vlădoi, Marilena Dragnea, Gabriel Iorga, Gabriela Drăghici, Ioan Solomon, Bogdan Bola, preşedinte al TNL Constanţa, precum şi membri ai TNL Constanţa.
 
Cel care a condus grupul protestatarilor a fost consilierul judeţean Gheorghe Măndilă. Oamenii au strigat încontinuu „Ponta - demisia!“, „Victoraş, eşti un laş!“, sau „O să dăm în PSD până iese PNL!“. A luat cuvântul şi consilierul local Iustin Fabian Roman, care a ţinut să declare: „Guvernul Ponta a promis mii de locuri de muncă şi sute de kilometri de autostradă, la fel ca şi fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, despre ale cărui declaraţii am luat cu toţii cunoştinţă“.
 
Acţiunea de protest s-a terminat paşnic, cu o oră mai devreme decât era anunţat, însă moţiunea de cenzură, prilej pe care ei l-au folosit pentru a protesta, nu a trecut de votul parlamentarilor. Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi „pentru“, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind „împotrivă“, iar 7, anulate. Moţiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!“ a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii