Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii constănţeni reacţionează „Condamnăm decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă a traseismului politic“

ro

30 Aug, 2014 00:00 2863 Marime text
Reprezentanţii judeţeni ai Alianţei Creştin-Liberale (ACL) s-au întâlnit vineri, în contextul unei conferinţe de presă, la care au participat prim-vicepreşedintele PNL Constanţa, deputatul Mihai Lupu, secretarul general al PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu, şi deputatul Dănuţ Culeţu.

Constanţa, pe locul doi la numărul de semnături pentru Klaus Iohannis 

Potrivit lui Septimiu Bourceanu, la nivelul judeţului Constanţa, pentru candidatura lui Klaus Iohannis au fost strânse, până la acest moment, 20.000 de semnături. „Suntem pe locul doi în ţară în ceea ce priveşte numărul semnăturilor şi încă se primesc până pe data de 15 septembrie“, a declarat secretarul general al PNL Constanţa.
Totodată, liderii ACL au anunţat că joi, la Medgidia, a avut loc o şedinţă comună cu toţi primarii PNL şi PDL de la nivelul judeţului Constanţa. „Au fost acolo toţi primarii PDL şi PNL din judeţ şi au reiterat opţiunea a rămâne în PNL, respectiv PDL, astfel încât în 2016 să avem o majoritate ACL la nivel judeţean“, a precizat deputatul Mihai Lupu.

Ordonanţă - unealtă de „şantaj“?

Principalul subiect al conferinţei de vineri a fost însă ordonanţa de urgenţă propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care primarii au termen 45 de zile pentru a se decide de partea cărui partid vor merge în contextul apropiatelor alegeri prezidenţiale.
„Aşa cum am susţinut, Alianţa Creştin-Liberală nu va primi în rândurile sale niciun primar, preşedinte de Consiliu Județean, consilier local sau judeţean traseist. Ne menţinem poziţia de a condamna ferm decizia Guvernului de a adopta această ordonanţă de urgenţă a traseismului politic, un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept“, a spus deputatul Dănuţ Culeţu. „ACL va cere suspendarea politică a primarilor din rândurile Alianţei care vor intra în acest joc. Această ordonanţă este făcută pentru a şantaja primarii, pentru a le aduce aminte că banii care pot fi repartizaţi unităţilor administrativ-teritoriale stau în pixul unor preşedinţi de consilii judeţene. Acest lucru trebuie să înceteze, iar veniturile care parvin primăriilor să fie clar alocate în funcţie de nişte coeficienţi stabiliţi prin lege. Există primării care nu au primit niciun ban în ultimii ani din cauza voinţei preşedintelui de consiliu judeţean care ţine pixul. Vă voi da şi un exemplu: Primăria comunei Peştera - domnul Vrabie nu a primit niciun leu. În niciun caz subiectivismul partidului din care face parte preşedintele de consiliu judeţean nu trebuie să fie fundamentul alocării fondurilor“, a punctat deputatul Dănuţ Culeţu.

Scrisoare către Comisia de la Veneţia

El a mai declarat că a depus o scrisoare deschisă în atenţia preşedintelui Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia) prin care a solicitat „sprijinul în demersurile întreprinse pentru protejarea sistemului democratic din România cu privire la acţiunile iniţiate de Partidul Social Democrat în scopul fraudării alegerilor prezidenţiale din acest an“, după cum se arată în documentul semnat de 12 dintre senatorii şi deputaţii PNL. „Viitoarea migraţie a aleşilor locali către partidele puterii va reprezenta o încălcare a votului exprimat liber de către cetăţenii români în baza Constituţiei şi legilor naţionale în vigoare. PSD şi premierul Victor Ponta şantajează aleşii locali şi exercită presiuni asupra acestora prin alocarea discreţionară, în luna septembrie, a unor importante finanţări de la bugetul de stat către localităţile în care primarii şi aleşii locali se vor înscrie în PSD sau în partidele-satelit ale acestuia“, se menţionează în documentul depus în atenţia preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.
„Şantajul utilizat prin promovarea acestei ordonanţe de urgenţă a fost practicat în mod similar de PSD şi în cazul alegerilor prezidenţiale din 2004, pe care le-au pierdut“, a mai spus Culeţu.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Slugilor basiste de la ACL 01 Sep, 2014 21:49 slugi basiste. Oamenii au votat USl, nu ACL. Asa ca mai taceti din gura. Slugi basiste.