Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii câştigă teren în faţa democrat-liberalilor!? Mişcări în PNL Constanţa

ro

05 Feb, 2016 00:00 3258 Marime text
Liberalii constănţeni au întrat în seria acţiunilor organizatorice. Pe lângă racolarea de noi sau foşti membri de partid, unii atraşi în PNL pentru a-i implica în bătălia electorală din vara acestui an, primul scrutin electoral produce schimbări de lideri la nivelul unor organizaţii.
 
Potrivit copreşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, în scurt timp, liberalii din cadrul filialei municipale a partidului vor avea nu doar un alt lider, ci şi preşedinte unic. Concret, înrolarea în PNL a fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, Vergil Chiţac, nu presupune doar intrarea sa în competiţia electorală pentru Primăria Constanţa, ci şi preluarea frâielor organizaţiei municipale a partidului. Mişcarea se va face după ce luni, 8 februarie, membrii Consiliului Naţional al PNL îl vor valida drept candidat la Primăria Constanţa.

 „De luni, când va deveni candidat din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Constanţa, va deveni, automat, şi unic preşedinte al organizaţiei municipale PNL Constanţa”, a declarat Dragomir.

 Cum funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa îi aparţine, deocamdată, lui Robert Boroianu, după promovarea lui Chiţac, acesta va rămâne vicepreşedinte în Biroul Judeţean al PNL Constanţa şi „va face parte din echipa de campanie a domnului Chiţac, alături de colegi din fostul PDL”.
 
Dacă la municipiu, liberalii din cadrul PNL-ului dodoloţ îşi impun oamenii, situaţia s-ar putea repeta atât la nivelul altor filiale locale, cât şi în organizaţia judeţeană. De altfel, un prim pas deja se pare că a fost „divulgat” chiar de Gheorghe Dragomir, care a confirmat faptul că nu exclude ca şi la nivel judeţean să apară un preşedinte unic.
 
„Este posibil (n.r. referire la posibilitatea de a avea un preşedinte unic la nivelul organizaţiei judeţene a PNL Constanţa). De altfel, secretarul general al PNL ne-a spus aseară (n.r. miercuri seară) că deja s-au numit conduceri unice în două judeţe din ţară şi vor mai fi vreo zece în perioada următoare”, a afirmat copreşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

Şefia la judeţ, necondiţionată de candidatură

Deşi viitorii preşedinţi ai consiliilor judeţene nu vor mai fi aleşi prin vot uninominal, conducerea centrală a PNL a decis ca fiecare filială judeţeană să-şi desemneze persoana pe care, în cazul obţinerii unei majorităţi, să o poată impune pe această funcţie. În contextul în care se marşează pe renunţarea la conducerile bipolare din teritoriu şi pe modelul de la municipiu, se putea presupune că, şi la nivel judeţean, se va proceda la fel, însă Dragomir a infirmat.

 „Nu. S-a speculat această variantă şi ni s-a precizat foarte clar că nu este acelaşi lucru, mai ales că nu avem de-a face cu un candidat desemnat, ci se va afla pe lista pentru consiliul judeţean, alături de alţi zeci de colegi”, a menţionat liderul PNL Constanţa.

Totodată, Dragomir a exclus posibilitatea ca viitorul preşedinte unic al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa să fie o persoană din afara partidului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii