Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă intră în dezbatere publică

ro

22 May, 2017 00:00 3255 Marime text
Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă vor intra din această săptămână în dezbatere publică, a declarat ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre. „Îi rog pe toţi să se uite, să citească, să vină cu îmbunătăţiri. Legea va sta în dezbatere publică 30 de zile, o să o discutăm inclusiv în Comisia de Dialog Social cu partenerii sociali şi cu patronatele. Inclusiv în Comitetul Consultativ în Turism se va discuta. Noi deja avem un grup de lucru format din Federaţia Patronatelor de Turism din România, cu cei din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România şi din Coaliţia de Dezvoltare din România şi nu numai, şi doresc să vină cât mai mulţi actori implicaţi să spună fiecare ce are de spus, să ne trimită materiale astfel încât să avem o lege bună în acest domeniu de activitate“, a spus Mircea Dobre. 

În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă, ministrul Turismului a declarat că efortul bugetar va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual, însă va avea beneficii pe termen mediu şi lung atât pentru statul român, cât şi pentru cetăţenii care le vor folosi, fiind vorba despre angajaţii din sistemul public. 

Potrivit lui Dobre, tichetele vor fi valabile timp de un an de la data emiterii şi nu vor putea fi înstrăinate, fiind nominale şi având marcate pe ele codul numeric personal al beneficiarului. 
Ministrul turismului a mai menţionat că unele instituţii publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanţă, iar celelalte o vor face la rectificarea bugetară, deoarece legea le obligă să acorde angajaţilor aceste vouchere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii