Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Legea Bajdechi” Ce parlamentari de Constanţa susţin reacordarea dreptului de vot al elevilor în CA-ul liceelor

ro

31 Dec, 2014 00:00 3148 Marime text


48 de deputaţi şi senatori din Parlamentul României au iniţiat un proiect de lege privind modificarea Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011. Prin acest demers, parlamentarii intenţionează reacordarea dreptului de vot al elevilor în Consiliul de Administraţie al liceelor şi şcolilor postliceale. Potrivit acestei propuneri legislative, reprezentantul elevilor în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, adică 18 ani. În acest context, elevii îşi vor desemna în mod democratic reprezentantul în acest for de decizie.

Ce trebuie menţionat este faptul că elevii au mai avut drept de vot în CA-ul liceelor şi al şcolilor postliceale, în perioada 2005-2011, înainte ca Legea Educaţiei naţionale să fie modificată. Noua propunere legislativă a fost redactată de Alexandru Bajdechi, în prezent student în Anul I la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa. „Nu este pentru prima dată când introducem asemenea modificări la Legea Educaţiei, fiind o dorinţă mai veche a elevilor, încă de la adoptarea noii Legi a Educaţiei (n.r. adoptată în 2010, intrată în vigoare în 2011). Ne dorim să revenim la situaţia de dinaintea adoptării legii, anume ca în Consiliul de Administraţie să participe un reprezentant al elevilor cu drept de vot”, a explicat Bajdechi.


 
„Există voinţă ca acest proiect să fie adoptat”
 
De asemenea, constănţeanul a menţionat că la începutul lunii martie „se va dezbate proiectul în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor”. „Avem convingerea că, de data aceasta, va primi raport favorabil. Am discutat cu parlamentari din toate formaţiunile politice şi există voinţă ca acest proiect să fie adoptat”, a adăugat Alexandru Bajdechi, fostul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
În ceea ce priveşte parlamentarii constănţeni care susţin acest proiect de lege, aceştia sunt deputatul independent Mihai Tararache, deputatul PNL Dănuţ Culeţu şi deputatul independent Remus Cernea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii