Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lazia - stapanul licitatiilor, pe lista datornicilor

ro

06 Nov, 2009 01:09 5992 Marime text
cap_3.jpgSC ARGOS SA, firmă considerată printre cele mai importante din judeţ, se regăseşte în topul datornicilor la bugetul de stat, la 30 septembrie a.c.

Într-o ierarhie întocmită de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ARGOS-ul lui Lucian Lazia are obligaţii către bugetul de stat, constituite în anii fiscali precedenţi, în care s-au înregistrat obligaţii restante în valoare de 4.723.593 de lei. Conform aceleiaşi liste, societatea cu sediul în Cernavodă mai înregistrează un total al obligaţiilor la bugetul de stat, scadente până la 30 septembrie 2009, de 1.242.876 de lei. Cu această ocazie, ANAF a anunţat că s-a început executarea silită. Potrivit Registrului Comerţului, ARGOS are ca obiect principal de activitate construcţiile hidrotehnice şi este administrată de Lucian Lazia, Ibram Aidîn şi Emil Postole (ultimii doi fiind membri în Consiliul de Administraţie). Directorul general al societăţii este Dorin Mihai Lazia, fiul preşedintelui CA şi al directoarei Bibliotecii Judeţene, Liliana Lazia. Aşadar, una peste alta, ARGOS-ul este mai mult o afacere de familie decât un SA. Ce nu ne este clar este faptul că, în ciuda faptului că s-a demonstrat că datoriile la buget datează de ceva vreme, iar Lazia încă apare, împreună cu familia, în celebrele topuri ale miliardarilor români, ARGOS-ul totuşi mai are lipici la contracte plătite din bani publici.

Bani publici „fără număr"

Una dintre cele mai importante lucrări în care Lazia a implicat ARGOS-ul este cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri, unde va finaliza în câteva luni primul bloc de pe Baba Novac. Şi, chiar dacă primarul Radu Mazăre le plânge de milă constructorilor, se pare că s-a găsit o soluţie „salvatoare", iar municipalitatea a garantat cumpărarea locuinţelor, în cazul în care nu se vor arăta doritori. Oare implicarea în proiectul „marca Mazăre" să fi adus şi declinul economic al ARGOS-ului? N-o să ştim niciodată, pentru că încercările noastre de a-i contacta telefonic atât pe Lucian, cât şi pe Dorin Mihai Lazia au fost sortite eşecului, pentru că primul nu răspunde la telefonul mobil (nici măcar atunci când este anunţat prin SMS despre ce este vorba), iar cel de-al doilea nu prea este de găsit la birou. După cum spuneam, ARGOS este una dintre favoritele zeiţei Fortuna atunci când vine vorba despre licitaţii. Numai anul trecut, societatea cernăvodeană a câştigat contractele pentru: refacerea digului şi a falezei în localitatea Rasova - beneficiar Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral (292069,55 de lei fără TVA), Reabilitare staţie pompare Galeşu - beneficiar ANIF (3.858.567,24 de lei), Lucrări de consolidare faleză Tuzla - beneficiar Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral (57.496.339,19 lei fără TVA). Ba mai mult, pe listă se înscrie şi reabilitarea Portului Turistic Mangalia, dar şi numeroase contracte acordate de CN Administraţia Canalelor Navigabile SA. Adică... finanţe fără număr din partea bugetarilor. Cu toate astea, datoriile s-au înmulţit, fără explicaţie.

sediul_argos_cernavoda4.jpgDecăderea?!

Familia Lazia, tatăl şi fiul, este implicată în mai multe firme, dintre care enumerăm: Nuclearmontaj International SA, Sorena SA, Ecoprefconstruct SRL, Betoane şi prefabricate SRL (tatăl) şi ABN Construcţii Industriale SRL, Neptun Investment SRL şi Acvacons (fiul). Lucian Lazia a fost şi administrator al ARGOS & Construcţii Portuare SRL, firmă dizolvată de curând. Monitorul Oficial nr. 5708 din 4 noiembrie a.c. ne spune că SC ARGOS SA, reprezentată de Lucian Lazia, director general, în calitate de asociat unic, a decis dizolvarea societăţii „conform art. 227 alin. 1, lit d) din Legea nr. 31/1990, republicată şi modificată". Aşadar, se pare că afacerile înfloritoare ale familiei Lazia încep să se ofilească.

{mos_ri:SC ARGOS SA,Lucian Lazia} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sparanghel Sica 06 Nov, 2010 19:31 "Multumiti-va ca aveti un loc de munca" sloganul familiei LAZIA. Nu va impacientati acelasi lucru se intampla in toate firmele patronate de familia Lazia. Nu se platesc ore suplimentare, concediile, iar salariile mizere se platesc cu mari intarzieri. Traiasca fam. LAZIA si sa aiba in buzunare cat avem si noi, toata viata lor.....Le dorim numai bine.....Sanatate...
  • MUNCITOR DE LA ARGOS 02 May, 2010 20:43 AM SARBATORIT SI NOI MUNCITORII DIN FIRMA LUI LAZIA 1 MAI.AM PRIMIT AVANS DIN AVANSUL LUNII MARTIE..CAM 100 DE LEI.OARE ASA S-A DISTRAT SI CONDUCEREA FIRMEI NOASTRE TOT CU 100 DE LEI LUATI.EI SE PLIMBA CU VAPORASELE PE DUNARE CHELTUIESTE MOTORINA,OARE CINE PLATESTE??.TOT NOI MUNCITORII CARE AM LUAT 100 DE LEI AVANS DIN AVANSUL LUNII MARTIE...RUSINE ACESTOR CONDUCATORI AZI DE ZIUA MUNCITORILOR DIN ROMANIA!...
  • LE DORIM MOARTEA... 02 Apr, 2010 22:00 Pentru tot romanul de pretutindeni a venit Sarbatorile Pascale numai pentru muncitorii firmei SC ARGOS SA CERNAVODA nu a venit nici o sarbatoare.Numele acestor indivizii, LAZIA LUCIAN,LAZIA DORIN,GARLEANU OCTAVIAN,DRAGUS CRINA nu suna frumos pentru amaratii lasati fara un leu din luna ianuarie 2010. Le dorim sa se bucure si dansii de mielul pe care acesti nu il au pe masa, de oul si iepurasul visat de copii lor si de multe bucurii.Nu cred ca exista o firma in Romania in afara de aceasta sa-si bata joc de bietii oamenii cum isi bat joc acesti mari escrocii.Le dorim sa-iloveasca toate bolile posibile pe ei si nepotii lor...Le DORIM MOARTEA ACESTORA..
  • ptr girleanu 01 Apr, 2010 22:18 NICI CASA DE NEBUNI SAU SPITALUL NOUA NU ARE NEVOIE DE ASA ELEMENTE...LA SAPUN CU TINE.
  • ptr conducerea"ARGOS" 01 Apr, 2010 22:15 CASA DE NEBUNI,SAU SPITALUL 9(noua) NU ARE NEVOIE DE ASA ELEMENTE...
  • Anonim 11 Mar, 2010 19:29 As vrea sa intreb conducerea , domniile lor isi primesc salariile in acelasi timp cu muncitorii? Si as mai vrea sa intreb pe d-l Garleanu Octavian de ce reaminteste de fiecare data ca trebuie sa multumim conducerii pt ca avem locuri de munca , dar fara sa primim in schimb si salariul. Domnia sa isi construieste vila din bani primiti din salariul de Argos cinstit?
  • DIN PARTEA MUNCITORIILOR .. 06 Mar, 2010 16:49 DACA DUMNEAVOASTRA MAI AVETI CUVANT INSEAMNA CA NOI.. CONDUCEREA ARGOS SI-A DAT CUVANTUL CA VOM LUA SALARIILE IN PERIOADA 1-10 MARTIE 2010.VA REAMINTIM CA ULTIMUL SALARIU A FOST EFECTUAT LA DATA DE 21 DECEMBRIE 2009..MAI AVETI CUVANT DOMNILIOR DIRECTORI. AVEM DE INCASAT LICHIDAREA LUNII DEC 2009,IAN,SI FEBR. 2010.
  • LAZIA STAPANUL DATORIILOR... 27 Feb, 2010 12:47 SUNTETI IN CACAO PANA IN GAT.BLOCURI AI VRUT BLOCURI O SA IEI.DUMNEZEU NU TE MAI AJUTA.AI FURAT DESTUL.DAR CEL MAI RAU ESTE PENTRU AMARATUL CARE BATE LA CIOCAN PENTRU UN AMARAT DE 500 DE LEI PE LUNA SI SI-L PRIMESTE LA TREI LUNI.AI DISTRUS O FIRMA CA O FLOARE.AI VRUT SA DAI TUNUL CEL MARE CU MAZARE DAR CRED CA AI LUAT-O PRIN GURA..!.
  • arg 18 Feb, 2010 20:25 pentru marinar .cite parti iei pe vapor sau cit timp le-ai tras paiul prin gura colegilor ?
  • anonim 12 Dec, 2009 15:36 si...domnul I si domnul guru...daca asta este capacitatea mentala a dumneavoastra limitati-va in a va jigni familia si cunostintele apropiate,nu loviti in oameni care s-au imbolnavit in dorinta de a va da locuri de munca si de a ajuta oameni... informati-va si abia dupa aceea vorbiti... va multumesc
  • anonim 12 Dec, 2009 15:09 de ce in loc sa scrieti titluri de genul "lazia,stapanul licitatiilor" nu scrieti "lazia,omul care a reconstruit statiunea Costinesti" sau "lazia,omul care ofera o paine a peste 1000 de persoane". Asta e presa politica afiliata anumitor partide din romania,care catalogheaza un om in functie de culoarea,politica ce-i drept,care o serveste! Eu il respect atat pe Lucian cat si pe Dorin pe care il consider un viitor director de succes! Multa bafta in continuare si "succese" ca asa e la moda acum!
  • | 06 Dec, 2009 18:01 LAZIA ONANISTUL
  • GURU 04 Dec, 2009 14:55 Lazia(Cap de porc).Asa s-a facut om prin hotie,minciuna,pungasie.
  • marinar 30 Nov, 2009 12:19 Traim in minciuna, asa ne trebuie daca nu stim sa ne reprezentam cu fruntea sus. Bravo conducerii SC ARGOS SA Cernavoda ca stie sa-si aleaga oamenii cu care-si fac treaba...oameni cu pretntii mici, oameni care nu au curajul sa-si exprime opiniile, oameni care nu pot si nu stiu sa se "vanda" deoarece nu au ce oferi, astfel este generat un intreg "lant trofic" care se automentine...
  • EL 28 Nov, 2009 11:44 Numitii:Garleanu Ocatavian,Icoana George,Stoica Dorel,Stoian Stanica care au vandut tot fierul vechi,si si-au facut vile.Muncitorii sufera si nu isi salariile cu lunile.Unii au tras tunuri de miloane euro altii fac foamea,pe la argos.
  • eu 07 Nov, 2009 14:22 Domnul Lazia a pornit cu un capital pe care l-a gestionat foarte bine pana la o anumita cifra de afaceri,dupa care a pierdut controlul,deoarece a fost dezinformat. Sunt foarte multi realizati din toate punctele de vedere ,datorita oportunitatilor ce le-a fost oferite de firma Argos. Am incredere in fiul lui ca are capacitatea sa depaseasca aceasta perioada si ii doresc succes.