Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Stroe "A venit vremea sa gandim europolitic!"

ro

08 Nov, 2007 00:00 2669 Marime text
1194467340.jpg

Ca viitor europolitician, ea este pregatita sa sustina in Parlamentul European proiecte importante pentru judet

Cel mai tanar candidat constantean pentru alegerile europarlamentare este prim-vicepresedintele organizatiei judetene PNG CD Constanta, Laura Stroe. Ea este absolventa a Facultatii de Istorie, are doua mastere, din acest an este doctorand in Istoria Relatiilor Internationale si este cunoscatoare a trei limbi straine.

Ati obtinut locul III pe lista PNG CD pentru alegerile europarlamentare...


Acum un an de zile am primit sprijinul filialei judetene a PNG-CD pentru a candida pe lista formatiunii la alegerile europarlamentare. Din acel moment am inceput pregatirea tehnica si informationala vis-a-vis de institutiile Uniunii Europene.
Toate actiunile noastre se subscriu initiativelor la nivel national, iar eu, ca si candidat eligibil, am o misiune speciala, aceea de a reprezenta partidul si in alte judete.

Care este obiectivul si tactica PNG CD Constanta in confruntarea electorala din noiembrie?


Filiala noastra vrea sa se pozitioneze peste media nationala a partidului, postament pe care ne vom sprijini campania de la viitoarele alegeri locali si nationale. Cred ca a venit vremea sa gandim europolitic: cu forta, eleganta si culoare, iar Noua Generatie intelege sa valorifice politica moderna si pe cea cu incarcatura istorica. Politica dupa retete impuse sau dupa ureche, a buruienit spatiul romanesc asa ca vom cultiva ruperea de ritm si realismul. Ajunge cu vasalitatea intarita de incultura, de fonfairea unei brume de stiinta si de lipsa deschiderii spre Europa.

Cum veti actiona odata ajunsa in Parlamentul European?


Ca viitor europolitician ma simt asemeni unui agon, pregatit sa lupt pentru convingerile si principiile mele, sa vorbesc puternic si sa gandesc liber. Cand voi contesta politic ceva, voi avea in vedere actiunile, ideile si proiectele celui care ma va determina sa o fac, a simplului cetatean. Consider ca avem nevoie de o politica fara artificii minore, fara armatura suburbana prezenta ca balast. In principiu, ca europarlamentar, voi actiona in echipa. Avem proiecte intocmite deja referitoare la Romania, iar eu voi actiona pentru Dobrogea. Pentru Constanta, judetul meu, ma voi zbate deoarece le-am promis oamenilor ca voi face ceva si sunt hotarata sa-mi duc la capat toate initiativele si promisiunile. Intentionez sa ma implic in promovarea si dezvoltarea turismului de la Vama Veche, pana la Sulina, si vom insista ca, pe langa fondurile europene acordate, sa facem lobby pentru investitiile private in turism cu mari firme din Europa. Si porturile maritime si fluviale vor beneficia de atentie deosebita din partea noastra, prin gasirea unor finantari private din comunitatea europeana.

Care a fost reactia oamenilor in intalnirile si discutiile purtate pe parcursul campaniei derulate pana acum?


In general, oamenii primesc cu bucurie si respect caravana PNG CD. Probabil, intrucat reprezentam unul din putinele partide care mediatizeaza aceste euroalegeri. Oamenii sunt neasteptat de incantati si increzatori deoarece sunt abordati de voluntarii PNG CD intr-un mod civilizat si apropiat, uman.

Un mesaj final pentru electoratul constantean...


Consider ca este momentul rabufnirii acelora fara acces la propria tara si ii chemam alaturi de noi, atat pe cei care ne-au precedat, cat si pe cei care ne urmeaza - pe toti cei care se recunosc in idealurile noastre, iar acestea sunt lucrurile pe care ni le propunem. De aici plecam noi, Noua Generatie. Constantenii trebuie sa se prezinte la urne pentru ca Romania se afla in fata unui moment important, dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii