Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mai bine de zece ani de la realizare PNL Constanţa va ridica bustul fostului viceprimar Petrache Trandafir (galerie foto)

ro

22 Feb, 2013 20:00 3521 Marime text
10_statuie_-_statuie_Petrache_Trandafir_2.jpgPNL Constanţa va ridica bustul din bronz al fostului viceprimar liberal Petrache Trandafir, bust comandat în urmă cu mai bine de zece ani de partid şi realizat de artistul plastic Nicolae Mira.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, în prima şedinţă a Biroului Politic liberalii vor desemna o persoană care să se ocupe de acest demers. „O să văd cine anume a comandat acest bust din bronz şi dacă persoana mai este sau nu activă în PNL", a menţionat Dragomir. Liderul liberal a precizat că bustul va fi adus la sediul partidului din bulevardul Ferdinand şi va fi amplasat în holul imobilului pentru o perioadă. Ulterior, PNL Constanţa va face demersurile necesare pentru obţinerea unei autorizaţii, „într-o zonă convenabilă şi reprezentativă", pentru amplasarea bustului.

10_statuie_-_Gheorghe_Dragomir_04.jpg

Amintim că ZIUA de Constanţa a semnalat, în cursul acestei săptămâni, că în atelierul sculptorului constănţean Nicolae Mira se află bustul din bronz al fostului viceprimar liberal Petrache Trandafir. Acesta a fost comandat de PNL în 2001 şi, mai mult, lucrarea a fost integral achitată. Cu toate acestea, de atunci şi până la momentul actual, nimeni nu a mai ridicat bustul, astfel că opera zace în uitare de peste zece ani.

Nicolae Mira a realizat, de asemenea, bustul regretatului deputat PSD Corneliu Dida.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii