Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Locomotiva“ PSRO, lansată la malul mării La Constanţa, Geoană şi-a făcut partid cu traseişti şi anonimi

ro

04 Apr, 2015 00:00 3822 Marime text


Senatorul Mircea Geoană a inaugurat, ieri, la Constanţa, prima organizaţie judeţeană a PSRO, formaţiune politică pe care a „conturat-o“ alături de  Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, Bucureşti, aflat în prezent în arest preventiv.

„Nu întâmplător suntem la Constanţa, un judeţ şi un oraş important, străbătut de convulsii de toate felurile“, a mărturisit  fostul social-democrat. Parlamentarul a menţionat că, în contextul politic actual, în care partidele tradiţionale sunt în pragul colapsului, în România este nevoie de un partid aşa cum este PSRO-ul. Extrem de încântat de partidul pe care astăzi îl conduce, Mircea Geoană şi-a exprimat convingerea că România va reuşi, dacă se va dori asta, ca în zece ani „să evadeze de la periferia economică a Europei“. „Se va putea dacă vom avea o revoluţie a bunei guvernări“, a subliniat parlamentarul. 

Candidaţi şi liste proprii 

Senatorul a declarat, totodată, că, din toamna acestui an, partidul său va începe pregătirea pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, alegeri în care va avea candidaţi şi liste proprii.
În ceea ce priveşte majoritatea parlamentară atât de râvnită, Mircea Geoană a precizat că, deşi aceasta va fi făcută alături de PNL, PSRO nu va deveni totuşi ceea ce el a numit un partid de buzunar. „Nu vreau să fim un partid de buzunar, vrem un scor electoral autentic“, a mărturisit fostul social-democrat.

Cât despre Organizaţia Judeţeană PSRO Constanţa, aceasta e condusă de un anume Virgil Senopol, un economist în vârstă de 35 de ani, care provine din mediul privat. Extrem de rezervat în declaraţii - Senopol nu a dorit să vorbească despre motivele nemulţumirii mediului privat faţă de administraţia Mazăre, deşi a afirmat că există o serie de nemulţumiri -, tânărul lider al organizaţiei tomitane a declarat că nu are experienţă politică.

Interesant este însă faptul că, deşi susţine sus şi tare că îşi doreşte o altfel de politică, un altfel de partid, Mircea Geoană are lângă el traseişti politici. Este şi cazul deputatului de Constanţa Andrei Răzvan Condurăţeanu, un aşa-numit politician cvasi-necunoscut în judeţul Constanţa. Deşi este doar la primul mandat parlamentar, deputatul a bifat deja trei partide până acum. A intrat în Parlament prin redistribuire, candidând din partea PP-DD pentru ca, la un an după ce a ajuns deputat, să treacă în barca UNPR. Îl regăsim acum lângă Mircea Geoană, vicepreşedinte al PSRO.
Un alt membru „de seamă“ al partidului înfiinţat de Geoană şi Vanghelie este Stelică Murariu. Actorul constănţean a trecut, şi el, pe la PP-DD, partid din partea căruia a candidat la alegerile generale din 2012.
La conferinţa de ieri au participat şi alţi membri care, conform propriilor lor declaraţii, trecuseră prin cel puţin două partide.

Mazăre nu e nici cu ei, nici împotriva lor

Deşi la jumătatea lunii februarie anunţa că se va alătura partidului lui Mircea Geoană, senatorul Alexandru Mazăre nu a participat la inaugurarea de ieri. Conform declaraţiilor lui Geoană, Mazăre face parte din grupul senatorial al PSRO, dar nu este membru al partidului.
Alexandru Mazăre a declarat, joi, pentru ZIUA de Constanţa, că se mai gândeşte dacă se va alătura acestui nou proiect politic. El şi-a anunţat demisia din PSD, la jumătatea lunii februarie, după 12 ani de activitate în partid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii