Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean Tucan, proprietar fara acte... inca

ro

25 Jul, 2009 02:04 2849 Marime text

cap_4.jpgVânzarea a minimum 54 de loturi ale TSP Ecoterm Năvodari va duce la ridicarea ipotecii şi demararea lucrărilor pentru introducerea utilităţilor

Sediul SC TSP Ecoterm Năvodari a găzduit, ieri, o nouă licitaţie prin care loturile de teren rămase neadjudecate au fost scoase la vânzare.

Societatea Comercială JTA Grup SRL, administrată de soţia fostului director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Jean Paul Tucan, se numără printre ofertanţii care şi-au adjudecat mai multe loturi de la TSP Ecoterm. Firma respectivă a devenit proprietara a trei loturi de 500 mp fiecare, suprafeţe cumpărate cu 80 euro/mp, precum şi a unui teren în suprafaţă de 800 mp, adjudecat la preţul de 84 euro/mp. Deocamdată, „moşia" lui Tucan de pe malul mării a ajuns la 2.300 mp, însă nici până la ora actuală nu a întocmit contractele de vânzare -cumpărare. Motivul: ex-directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa a dorit să le întocmească după achitarea integrală a contravalorii loturilor licitate. „În prezent, există circa zece persoane care trebuie să achite loturile adjudecate. Printre ele şi Jean Paul Tucan. Mai are de achitat aproximativ 300 milioane lei vechi şi apoi vom încheia cele patru contracte", a afirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al TSP Ecoterm Năvodari, Florin Baciu.

licitatie_navodari_jan_tucan_04.jpgAvocat bucureştean cu teren la Năvodari

Cu toate că loturile Primăriei Năvodari din zona Hanul Piraţilor şi-au găsit proprietari, criza economică îi opreşte pe investitori să se aventureze prea mult. Dovada concludentă este că, ieri, SC TSP Ecoterm Năvodari a avut doar doi ofertanţi. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Florin Baciu, un avocat din Bucureşti şi o societate comercială au adjudecat câte un lot la preţul de pornire de 80 de euro metrul pătrat. „Societatea respectivă a mai achiziţionat, săptămâna trecută, un teren", a adăugat Baciu. Până în prezent, SC TSP Ecoterm Năvodari a definitivat 34 de contracte de vânzare - cumpărare, aspect ce confirmă că proprietarii respectivi au achitat, integral, contravaloarea suprafeţelor de teren pentru care au licitat şi au câştigat. „Datoriile SC TSP Ecoterm Năvodari către BRD scad văzând cu ochii. În funcţie de sumele încasate, imediat, ele sunt virate către bancă pentru lichidarea debitului", a specificat preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii.

Un pas spre ridicarea ipotecii

Cu ceva vreme în urmă, preşedintele CA al SC TSP Ecoterm a anunţat că, la un moment dat, va demara un program pentru asigurarea utilităţilor pe întreaga suprafaţă ce a fost scoasă la licitaţie de societate. Ieri, acesta a menţionat că vânzarea a 54 de loturi din suprafaţa totală scoasă la licitaţie de societate va permite ridicarea completă a ipotecii. „Avem 45 de loturi vândute. Mai este puţin şi vom ajunge în momentul ridicării ipotecii şi, abia atunci, vom demara lucrările pentru introducerea utilităţilor. Suntem optimişti şi mergem înainte. Sperăm ca investitorii să vină spre noi, mai ales că celelalte terenuri ale Primăriei Năvodari au fost epuizate", a conchis Florin Baciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii