Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ipocrizia lui Crivineanu

ro

10 Jan, 2005 00:00 1181 Marime text

Consilierii PNL din Basarabi au initiat un proiect de hotarare privind acordarea titlului de cetatean de onoare pentru presedintele in exercitiu, Traian Basescu * Seful statului a crescut in orasul Basarabi din judetul Constanta * Presedintele si-a petrecut in Constanta doar primii ani de viata, deoarece meseria tatalui a dus familia Basescu la Iasi * Basescu s-a reintors la Constanta pentru a studia la Institutul de Marina Civila "Mircea cel Batran", Facultatea de Navigatie, sectia comerciala. * Tot la Constanta, actualul presedinte si-a intalnit sotia si a cunoscut primele succese profesionale * Nicolae Crivineanu, primarul orasului, este suparat pentru ca, pesedist fiind, nu a acceptat aceasta idee si a incercat din rasputeri sa impiedice inregistrarea proiectului * Trebuie mentionat ca primarul Crivineanu are un ghimpe impotriva concitadinului sau, probabil din cauza optiunilor politice * Atunci cand au fost anuntate primele rezultate din turul doi al prezidentialelor el a fost impotriva concitadinilor din Alianta D.A. care au iesit pe strada sa se bucure de alegerea lui Basescu * Practica de alegere a presedintilor drept cetateni de onoare nu este noua

Pentru prima data in istoria Romaniei, presedintele tarii a fost ales din randurile constantenilor. Seful statului, Traian Basescu, s-a nascut in orasul Basarabi din judetul Constanta. Presedintele este dobrogean dupa mama. Mama presedintelui povesteste ca s-a nascut la Basarabi, iar la 20 de ani si-a intalnit iubirea vietii, pe Dumitru, care provenea din Moldova si care mai tarziu avea sa-i devina sot. Traian Basescu s-a nascut in anul 1951, acasa, moase fiindu-i bunica si strabunica. Presedintele si-a petrecut in Constanta primii ani de viata, deoarece meseria tatalui a dus familia Basescu la Iasi, unde ambii copii, Traian si Mircea, au facut primii ani de scoala. De la Iasi au plecat spre Bacau, unde acestia au urmat liceul. Apoi, presedintele s-a reintors la malul marii pentru studii. El a urmat cursurile Facultatii de Navigatie, sectia comerciala din cadrul Institutului de Marina "Mircea cel Batran". Tot la Constanta, actualul presedinte a cunoscut-o pe Elena, care i-a devenit sotie si i-a daruit doua fiice: Elena si Ioana.Pregatirea profesionala desavarsita in cadrul prestigiosului institut de invatamant constantean i-a adus actualului presedinte al Romaniei satisfactii deosebite.A fost comandant de nava si capitan de cursa lunga pe navele Arges, Crisana si Biruinta, iar in perioada 1987-1989, Basescu a fost sef al Agentiei Navrom din Anvers. Revolutia din 1989 l-a gasit pe actualul sef al statului, tot la Constanta, in calitate de director general al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor.Totodata, Basescu a fost si primul ministru pe care Constanta l-a trimis in guvernele post-revolutionare. Mai intai, ca subsecretar de stat in 1991, iar apoi ca ministru al Transporturilor in cinci guverne post-revolutionare.

Primarul pe post de Gica-contra

Traian Basescu este un personaj foarte cunoscut in Constanta, atat in localitatea natala, cat mai ales in municipiu. El a locuit in zona Tomis III, iar fetele lui au urmat scoala generala si liceul in Constanta.In noaptea alegerilor, dupa prezentarea rezultatelor exit-poll, constantenii au savurat victoria lui Basescu de doua ori. In primul rand pentru ca schimbarea puterii a adus speranta unei vieti mai bune si apoi pentru ca a castigat un dobrogean.O fiesta pentru sarbatorirea reusitei lui Traian Basescu au pus la cale si locuitorii din Basarabi. Bucuria lor a fost intrerupta de oamenii primarului Nicolae Crivineanu care s-a opus doar pentru ca are o alta orientare politica. Acesta si acolitii sai au incercat sa-i opreasca pe oameni sa iasa in strada, desi astfel de manifestari ale bucuriei aveau loc in intreaga tara.La o luna de la alegeri, consilierii din cadrul Consiliului Orasenesc Basarabi au hotarat sa elaboreze un proiect prin intermediul caruia sa-i acorde presedintelui Basescu titlul de cetatean de onoare al urbei. Initiativa apartine alesilor locali liberali si va fi sustinuta in plenul consiliului la proxima sedinta. Numai ca initiativa colegilor sai l-a iritat pe primarul PSD, Crivineanu, care ar fi dorit sa emane personal o astfel de initiativa si s-a opus din rasputeri inregistrarii proiectelor. In ciuda eforturilor sale, consilierii liberali nu s-au lasat si au insistat asupra trecerii documentului in registrul primariei, astfel incat nimeni altcineva sa nu isi atribuie merite pe care nu le are. Este posibil ca primarul orasului Basarabi sa fi sperat ca o propunere de acest gen venita din partea lui sa-l ajute la imbunatatirea imaginii in fata presedintelui Basescu in ciuda apartenentei sale politice si a actiunilor anterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii