Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorguş - „Externalizarea serviciilor sociale ar reduce cheltuielile bugetare"

ro

16 Feb, 2011 01:21 2107 Marime text
cap_4.jpgDeputatul PDL Zanfir Iorguş se numără printre iniţiatorii unui proiect de lege privind contractarea serviciilor sociale.

Alături de parlamentarul Iorguş, propunerea mai este semnată de alţi patru deputaţi, doi de la PDL, unul de la PSD şi unul de la PNL. Iniţiativa legislativă a fost înregistrată la Camera Deputaţilor pe 16 decembrie 2010, iar în prezent se află la Senat.

Iorgus__Zanfir_Iorgus_01.jpgPotrivit expunerii de motive, proiectul de act normativ creează cadrul legislativ necesar pentru furnizarea de servicii sociale de calitate pentru toate categoriile de beneficiari aflaţi în situaţii de dificultate sau de risc, în condiţii de eficienţă şi eficacitate sporite, stimulând în acelaşi timp incluziunea socială a tuturor grupurilor vulnerabile. Iniţiatorii mai precizează că autorităţile publice nu se achită întotdeauna corespunzător de obligaţia stipulată în Constituţie privind asigurarea unor servicii de protecţie şi asistenţă socială, motivul fiind adesea infrastructura învechită, aparatul administrativ supraîncărcat şi lipsa de resursă umană specializată. În plus, motivează parlamentarii, costurile cu asistenţa socială ocupă o pondere însemnată în economia unităţilor administrativ-teritoriale.

Deputatul Zanfir Iorguş ne-a declarat că externalizarea serviciilor sociale ar însemna o creştere a calităţii lor şi, în acelaşi timp, o reducere a cheltuielilor. „Statul este un administrator prost. O externalizare a unui serviciu reduce cheltuielile şi risipa. De exemplu, la o cantină administrată de primărie, să zicem, personalul poate fi supradimensionat. În plus, ştim cu toţii că obiceiul este să se mai facă şi câte o nuntă acolo, ceea ce ar însemna diminuarea porţiilor beneficiarilor. În cazul externalizării unui astfel de serviciu, nu se va întâmpla aşa ceva, întrucât prestatorii de servicii sociale vor fi acreditaţi în acest sens", a precizat deputatul PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • johnn 18 Feb, 2011 01:07 da bah hotule vinde tot