Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Iohannis „Voi promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei”

ro

11 Jan, 2017 16:45 2404 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că va promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

Camera Deputaților a decis, joi, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat.

UPDATE 1, ora 16.46

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu poate fi vorba de o gaură în buget, așa cum a susținut liderul PSD, Liviu Dragnea, ci de „o sumă care nu s-a putut realiza".

„Nu poate fi vorba de o gaură la buget, e vorba de o sumă care nu s-a realiza pur și simplu, din motive pe care trebuie să le explice alții. Nu a plecat nimeni cu banii acasă", a adăugat șeful statului.

De asemenea, Iohannis a declarat că a solicitat și a primit informații „despre cum se vede la nivel de guvern construcția bugetului pe 2017''.

El a precizat că dorește un buget „sustenabil, solid", cu un deficit de sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru apărare.

„Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. (...) Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități", a spus Iohannis.



Sursa foto: caleaeuropeana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii