Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie prin Casa Verde Patru obiective publice din Agigea, dotate cu panouri solare şi pompe de căldură

ro

23 Feb, 2011 01:24 2333 Marime text

Agigea_primar_Cristian_Carjaliu_01.jpgAutoritatea locală a comunei Agigea a demarat procedura de achiziţie pentru eficientizarea consumului de energie termică pentru patru obiective de interes public.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că investiţia se va face cu fonduri europene şi va include patru clădiri aflate în administrarea primăriei: sala de sport şi şcoala cu clasele I-IV, ambele din Lazu, cât şi Centrul de zi şi Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Borcea" din Agigea. „Investiţia se va derula cu fonduri de la Ministerul Mediului. Este o investiţie de aproximativ zece miliarde de lei vechi cu TVA. Finanţarea este din fonduri europene, dar am asigurat şi noi o cotă de cofinanţare de aproximativ 200.000 de lei (n.r. două miliarde de lei vechi). Este vorba despre eficientizarea consumului de energie termică pentru clădiri de utilitate publică. Contractul de finanţare a fost semnat încă din toamna anului trecut", a precizat primarul Cîrjaliu.

Deschiderea ofertelor, pe 3 martie

Potrivit documentaţiei de atribuire publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), eficientizarea consumului de energie termică, finanţată prin Programul Casa Verde, se va face prin montarea de panouri solare şi pompe de căldură. Deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie este programată să aibă loc pe 3 martie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Agigea. Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 60%, iar propunerea tehnică 40%. Cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani (2007, 2008, 2009) a ofertanţilor trebuie să fie de minim 700.000 de lei. De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada executării a minim două contracte având ca obiect lucrări de complexitate similară/instalarea de echipamente similare, de pompe de căldura şi lucrări de acoperire cu panouri solare asemănătoare celor specificate în caietul de sarcini.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mario 23 Feb, 2011 08:31 TOT RESPECTUL PENTRU DL. PRIMAR CA SE PREOCUPA DAR AM SA II REPROSEZ UN LUCRU , CONSTRUCTIA MAGAZINULUI DIN FATA BLOCULUI DIN INTERSECTIE LA TRECEREA DE PIETONI DIN AGIGEA NU TREBUIA SA II DEA VOIE SA CONSTRUIASCA ACOLO ARATA CA DRACU, IMI PARE RAU DAR AICI CRED CA ESTE O GRESEALA, DACA CITESTE AR TREBUI SA FACA CEVA DACA MAI POATE, NU ARE CE SA CAUTE ACOLO,STRICA TOT ASPECTUL.