Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interpelarea senatorului Chiţac adresată ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. Subiectul - soarta stadionului Farul! (document)

ro

08 Jun, 2017 00:00 3564 Marime text
Stadionul „Farul“ a devenit laitmotivul preocupărilor tuturor forţelor politice şi ale administraţiei publice locale sau judeţene. De la primarul Făgădău şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, la parlamentarii constănţeni, cu toţii au devenit, brusc, interesaţi de soarta stadionului de pe strada Primăverii din Constanţa.
 
Şi senatorul PNL Vergil Chiţac a adresat o interpelare pe acest subiect ministrului Tineretului şi Sporturilor, Marius Alexandru Dunca. „În data de 12 iulie 2001, Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, a emis Hotărârea nr. 666 privind darea în folosinţă gratuită către Clubul Sportiv «Fotbal Club Farul» Constanţa a unui imobil proprietate publică a statului aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Conform articolului 1 al acestei hotărâri, FC Farul Constanţa a preluat în folosinţă gratuită stadionul şi facilităţile folosite de echipa de fotbal. Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa i-au rămas în administrare pista de atletism şi restul facilităţilor nepreluate de FC Farul Constanţa.
 
În iulie 2009, SC Maritima Sport SA a vândut FC Farul Constanţa către SC Platinium SA. Cu această ocazie, SC Platinium SA a preluat şi protocolul încheiat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma căruia deţinea, în folosinţă gratuită, Stadionul Farul pentru o perioadă de 41 de ani. După şapte ani de administrare dezastruoasă, Clubul FC Farul Constanţa a acumulat datorii de 700.000 de euro, iar în septembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia în anulare formulată de FC Farul Constanţa, demarându-se astfel procedura de faliment a clubului. În data de 5 mai 2017, Guvernul României a emis Hotărârea de Guvern nr. 20, prin care a aprobat revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Clubului Sportiv «Fotbal Club Farul» Constanţa asupra stadionului“, se menţionează în interpelarea senatorului Chiţac.
 
Ajuns într-o stare avansată de degradare, stadionul nu mai poate fi utilizat pentru organizarea partidelor de fotbal. În această situaţie, apreciază parlamentarul, oraşul Constanţa nu mai are niciun stadion care să poată găzdui competiţii sportive de orice natură.
Având în vedere situaţia existentă, senatorul îl întreabă pe ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, dacă „a dispus efectuarea unui audit cu privire la activele preluate de la Clubul Sportiv FC Farul Constanţa, inclusiv situaţia patrimonială a bazei sportive Farul Constanţa“.
 
Totodată, senatorul vrea să ştie dacă „stadionul Farul Constanţa este cuprins în vreo strategie de dezvoltare a sportului românesc, la nivel naţional, sau dacă ministerul are în vedere o eventuală predare a bazei sportive Farul Constanţa către administraţia locală“.
Potrivit site-ului Senatului României, ministrul Dunca nu a dat curs până în acest moment interpelării.
 
Interpelarea senatorului Vergil Chiţac o găsiţi în secţiunea „Documente“.
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 08 Jun, 2017 18:18 Pe acest "amiral " chiar nu-l intereseaza halul in care arata acest oras ,furat pe rupte ,contracte la misto pe banii oilor ??