Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativă legislativă USR vrea depolitizarea funcţiilor de conducere din cadrul Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi al Caselor Corpului Didactic

ro

29 Nov, 2017 00:00 1448 Marime text
Uniunea Salvaţi România a depus în Parlament o iniţiativă legislativă care vizează depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar. 
Iniţiativa, care doreşte să modifice Legea Educaţiei, prevede că funcţiile de conducere din sistemul preuniversitar vor deveni incompatibile cu deţinerea unei funcţii de conducere alese sau numite în cadrul unui partid politic, potrivit unui comunicat al USR. 

„În momentul actual, sistemul educaţional se confruntă cu o puternică politizare, atât în ceea ce priveşte funcţiile de conducere din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene şi al caselor corpului didactic, cât şi al unităţilor de învăţământ din întreaga ţară. În ciuda desfăşurării concursurilor pentru ocuparea obiectivă a acestor funcţii, în continuare există o presiune din partea puterii politice în şcoală, resimţită atât de dascăli, cât şi de elevi şi părinţi”, se arată în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, decizia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, de a demite 13 inspectori şcolari generali cu doar două săptămâni înainte de începerea actualului an şcolar arată strategia PSD şi ALDE de politizare a sistemului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii