Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativă la final de mandat Alexandru Mazăre îi dă „teme“ premierului Cioloş

ro

16 Dec, 2015 00:00 4163 Marime text


După trei mandate de parlamentar (unul de deputat şi două de senator), social-democratul Alexandru Mazăre „a prins curaj“. Pentru prima oară, acesta a „îndrăznit“ să formuleze o interpelare adresată prim-ministrului.
 
Cu toate că, ani buni, PSD a deţinut puterea şi, implicit, posibilitatea de a lua decizii care să genereze un nivel de trai mai bun pentru români, puţini parlamentari social-democraţi s-au încumetat să îi ceară socoteală premierului şi cu atât mai puţin pe problemele esenţiale cu care se confruntă societatea noastră. Şi asta în contextul în care doctrina partidului în care activează ar fi impus-o. În schimb, când a venit vorba despre promovarea unor măsuri ce le viza viitorul, nu au avut nicio reţinere în a iniţia şi a vota diverse proiecte care să modifice legislaţia în vigoare în favoarea lor (vezi votul privind pensiile speciale).
 
Revenind la „îndrăzneală“, am constatat că senatorul PSD Alexandru Mazăre a trimis o interpelare noului premier, Dacian Cioloş. Obiectul interpelării: „Eradicarea sărăciei şi incluziunii sociale în rândul copiilor“. Cel mai probabil, imboldul i-a fost dat de un raport recent al Eurostat ce a fost dat publicităţii. Potrivit documentului respectiv, „mai mult de un sfert dintre copiii din statele membre ale Uniunii Europene sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, iar 51% dintre aceştia sunt din România“.
 
Senatorul Colegiului 3 îi atrage atenţia premierului Dacian Cioloş asupra faptului că, la nivelul UE, deputaţii europeni au adoptat o rezoluţie care îndeamnă ţările membre să intensifice acţiunile ce au ca scop eradicarea sărăciei şi integrarea socială a copiilor.
 
În contextul prezentat, Alexandru Mazăre îi cere prim-ministrului să-i expună, în scris, care sunt măsurile pe care Executivul pe care-l conduce „le are în vedere pentru garantarea drepturilor acestor copii defavorizaţi la educaţie, sănătate şi un trai mai bun“.
 
Dar fostul premier, lider de marcă al PSD, Victor Ponta şi al său Cabinet cum au acţionat pentru a asigura un viitor copiilor nevoiaşi?....

Alexandru Mazăre, în atenţia procurorilor



În prezent, Alexandru Mazăre, senator al României, este cercetat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de fratele său, Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, dar şi de afaceristul Avraham Morgenstern.

În cauză, Alexandru Mazăre este suspectat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, Radu Mazăre, de luare de mită şi fals în declaraţii, iar în sarcina lui Morgenstern s-a reţinut dare de mită.
 
Într-un alt dosar, Alexandru Mazăre a fost cercetat de Lucian Papici, fostul procuror-şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. La momentul trimiterii în judecată a lui Voicu, Lucian Papici a hotărât disjungerea cauzei cu privire la Alexandru Mazăre, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Ulterior cercetărilor specifice, Lucian Papici a dispus scoaterea de sub urmărire penală (SUP) a lui Alexandru Mazăre, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, soluţia fiind dată în temeiul art. 10 lit. d din Codul de Procedură Penală, deoarece „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii“. 

Procurorul care i-a dat SUP lui Alexandru Mazăre are probleme cu legea! (rechizitoriu)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii