Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Înghesuiţi“, un proiect al USR pentru optimizarea serviciilor de transport în comun de persoane la nivelul judeţului Constanţa

ro

11 Dec, 2017 00:00 3399 Marime text
După campaniile de monitorizare a locurilor de joacă din municipiu, respectiv a situaţiei spaţiilor verzi „acoperite“ de betoane, USR Constanţa demarează o nouă iniţiativă. „Înghesuiţi“ este un proiect al USR pentru optimizarea serviciilor de transport în comun de persoane la nivelul judeţului Constanţa. Proiectul s-a născut în urma discuţiilor pe care reprezentanţii USR Constanţa le-au avut în autogările din municipiu.
 
„Ne-am dorit să aflăm direct de la călători care sunt problemele transportului judeţean. De exemplu, în autogara din Tomis 3 îşi desfăşoară activitatea opt firme de transport în comun de călători, care fac legătura cu localităţile din jumătatea nordică a judeţului Constanţa. Nu am putut să nu remarcăm condiţiile minime de aşteptare în autogară: un peron foarte îngust şi murdar, accesul către toaletă nefiresc şi întortocheat, iar după lăsarea întunericului, iluminatul insuficient“, susţin aceştia.
 
O situaţie similară se înregistrează şi în autogara din apropierea Gării Constanţa. „Înghesuiţi, discriminaţi, agresaţi de controlori, jefuiţi de hoţi, fără să aibă posibilitatea de a aştepta autobuzul/microbuzul într-un adăpost, transportaţi în autovehicule murdare, cu un coeficient de uzură semnificativ, lipsiţi de o casă de bilete în apropiere - acesta este feedback-ul primit de la utilizatorii transportului de persoane în comun din Constanţa, în autogara CFR, unde am discutat despre situaţia concretă a mobilităţii judeţene şi soluţiile posibile care să vină în sprijinul călătorilor. Circumstanţele precare şi nesigure propuse de administraţiile locale şi judeţene sunt însă departe de viziunea indicată de navetişti, care îşi doresc sisteme automate de plată, noduri multimodale de transport, controale frecvente, planuri de transport de tip smartcity şi chiar cursuri de etichetă şi ospitalitate pentru personalul angajat“, mai afirmă reprezentaţii USR Constanţa.
 
USR doreşte să elaboreze politici pentru îmbunătăţirea sustenabilă a conectivităţii între comunităţi, care să cuprindă sisteme de transport public eficiente. Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România vor să afle de la constănţeni ce părere au despre situaţia actuală a mobilităţii judeţene şi cum pot fi aplicate soluţii inteligente care să vină în sprijinul navetiştilor.
 
De aceea, USR Constanţa invită constănţenii să transmită puncte de vedere legate de modul în care văd desfăşurarea serviciilor de transport şi corectarea problemelor. În acest sens, au creat un chestionar despre situaţia transportului în comun de persoane din judeţul Constanţa. Chestionarul completează proiectul „Înghesuiţi“, dezvoltat de USR Constanţa, prin achiziţia de date aplicative pentru elaborarea unei hărţi dinamice a problemelor din mobilitatea judeţeană, în contextul necesităţii optimizării urgente a sistemului de transport de persoane la nivelul judeţului Constanţa.
 
Iată câteva dintre întrebările din chestionar: Cât de des utilizaţi mijloacele de transport în comun de persoane? Pe ce rute folosiţi mijloacele de transport în comun de persoane? Cum apreciaţi calitatea serviciilor de transport în comun de persoane? Vă simţiţi în siguranţă când călătoriţi folosind serviciile de transport în comun de persoane? Care consideraţi că sunt problemele serviciilor de transport în comun de persoane?
 
Chestionarul integral îl regăsiţi aici, dar şi pe pagina de Facebook: Facebook.com/inghesuiti/.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii