Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

info-sud-est.ro Pionii rușilor la Constanța și încrengătura Comănescu - Mazăre. Alegeri 2016

ro

25 Mar, 2016 11:36 4793 Marime text
Constanța reprezintă una dintre cele mai importante zone cu ieșire la Marea Neagră, care nu se află încă sub influența Rusiei. În actualul context geopolitic, catalogat de tot mai mulți specialiști ca fiind o nouă etapă a Războiului Rece, Constanța nu mai poate fi un simplu oraș-port la Marea Neagră. Cele două nuclee intrate în sferele de interes ale Vestului și Estului sunt Portul și Primăria Constanța. Așadar, în Constanța, alegerile locale din 2016 nu reprezintă un simplu scrutin în urma căruia va fi ales primarul unui banal municipiu din România.
Una dintre primele surprize pentru electoratul constănțean a fost îmbarcarea unui militar în fruntea liberalilor vechi și noi. În epoca Mazăre, PNL nu a vrut să crească un candidat propriu, drept pentru care ajutorul unui „prieten al partidului” a fost mai mult decât binevenit.
Vergil Chițac a fost scos cu brutalitate din zona militară, apoi spălat, parfumat și îmbrăcat rapid în haine de civil, pentru ca la nici două luni de la lepădarea uniformei militare să pozeze în cel mai important vector al societății civile din Constanța (!?). Mai mult decât atât, după modelul Klaus Iohannis, militarul a preluat conducerea PNL Constanța imediat după intrarea acestuia în partid.
Dar cine se află în spatele candidatului cvasi-anonim în momentul preluării funcției politice? Cine se află în spatele omului care, deși a înregistrat un rezultat catastrofal în sondajul PNL, a fost totuși desemnat candidatul oficial al opoziției constănțene?

Susținut de fostul student: Gabriel Comănescu și afacerile cu rușii

Când spui Vergil Chițac, spui și Gabriel Comănescu, un om de afaceri constănțean, cunoscut în special pentru că deține Grup Servicii Petroliere, o companie a cărei activitate se desfășoară în domeniul forajului maritim și al activităților conexe. În majoritatea materialelor, jurnaliștii constănțeni l-au numit pe Vergil Chițac „omul lui Comănescu”. Iar replica orgoliosului militar nu a întârziat să apară, pe o rețea de socializare acolo unde, după același model prezidențial, Vergil Chițac încearcă să își consolideze notorietatea: „Comănescu e omul meu nu eu al lui pentru simplu motiv că eu l-am învățat carte pe el și nu el pe mine! În rest, să auzim de bine!”. Dar relația dintre fostul student și fostul profesor pare să fie alta, dacă ne uităm la interesele pe care „omul lui Chițac” le are în Portul și orașul Constanța.

Articolul integral poate fi citit pe www.info-sud-est.ro

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii