Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În partidul nostru a lipsit o democraţie autentică” Felix Stroe, noul lider al PSD Constanţa, în cea mai grea perioadă a organizaţiei (galerie foto)

ro

30 Jun, 2015 00:00 3367 Marime text
Social-democraţii constănţeni au, începând de ieri, un nou preşedinte, în persoana lui Felix Stroe. Este primul lider pe care PSD Constanţa îl alege după ce Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a condus partidul vreme de 12 ani. Amintim că, după demisia lui Mazăre din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, din primăvara acestui an şi până ieri, filiala PSD Constanţa a fost condusă, interimar, de senatorul Nicolae Moga. Felix Stroe a fost ales de colegii săi cu 629 de voturi. Acesta a declarat, la finalul alegerilor, că va respecta, în calitate de preşedinte, toate organizaţiile locale ale PSD din judeţ şi, de asemenea, că toate proiectele importante se vor discuta în cadrul Biroului Permanent Judeţean, şi „nu pe la colţuri”. Tot ieri, preşedinte executiv al PSD Constanţa a fost ales Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa.
 
629 de social-democraţi constănţeni l-au ales, ieri, în prezenţa lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, pe Felix Stroe în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Alegerea lui Stroe la conducerea filialei vine într-un moment deosebit de greu pentru PSD Constanţa. Considerată altădată una dintre cele mai puternice organizaţii ale partidului la nivel naţional, filiala de la malul mării încearcă astăzi să-şi revină după pierderea celor mai semnificative personaje: Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, despre care inclusiv ieri după-amiază s-a vorbit la timpul trecut. Cum spuneam, misiunea lui Stroe şi a echipei alese ieri va fi una dificilă: reconsolidarea şi recredibilizarea partidului.

„Felix, aşteptările mele sunt mari”

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei, reconfirmat sâmbătă în funcţia de lider al Organizaţiei Municipale, a devenit, în urma votului de ieri, preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene. Practic, Făgădău ocupă azi funcţia deţinută, până în luna aprilie a acestui an, de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „E greu să vii după Radu Mazăre, e greu să atingi performanțele lui Radu Mazăre, dar cred că organizându-te așa cum ai făcut-o în cadrul companiei de apă, luând ce e mai bun de la fiecare coleg și știindu-i foarte bine rolul într-o echipă, poți să faci asta. Organizația Municipală te va sprijini atâta vreme cât avem un proiect comun, iar proiectul trebuie să fie acela de a face viața oamenilor mai bună, nu doar să câștigăm alegerile. Avem împreună un an până la alegerile locale și sunt convins că avem timp suficient să le arătăm oamenilor că putem face într-un an cât alții nici nu s-au gândit că pot face. Așa că, Felix, așteptările mele sunt mari, dar și sprijinul meu va fi mare”, a fost mesajul lui Făgădău pentru noul preşedinte al PSD Constanţa.

„Nu am fost nicio secundă ofiţer de contrainformaţii”

Întrebat dacă a fost ofiţer de contrainformaţii, Felix Stroe, noul lider al PSD Constanţa, a afirmat, la finalul scrutinului intern de ieri: „Mi-am desfășurat întreaga carieră militară în marina militară, pe linie de comandă și Stat Major. Nu am fost nicio secundă ofițer de contrainformații militare, deși nu ar fi fost o rușine să fi fost ofițer de contrainformații militare. Am fost 13 ani și jumătate ambarcat pe nave militare și 5 ani și jumătate am fost comandantul unei importante nave militare. Nu am fost ofițer de contrainformații, nu am fost nici ofițer de securitate și prin două certificate de la CNSAS mi s-a adus la cunoștință că nu am fost nici colaborator al Securității”.

Totodată, Felix Stroe a declarat că ceea ce vrea să schimbe în PSD Constanţa ţine de atmosfera din cadrul organizaţiei: „În partidul nostru a lipsit o democraţie autentică”, a mărturisit noul preşedinte al PSD Constanţa. În această ordine de idei, Stroe a afirmat: „Hotărârile pe care le vom lua se vor lua respectându-ne pe noi înșine. Înseamnă că propunerile pe care le vor face organizațiile locale vor fi tratate cu respect în cadrul Biroului Permanent Județean, înseamnă că toate proiectele importante se vor discuta în cadrul Biroului Permanent Județean, nu pe la colțuri sau prin bisericuțe. Vă promit că această practică de a discuta separat anumite probleme va dispărea în totalitate”, a ţinut să precizeze cel care a preluat locul ocupat, timp de 12 ani, de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.
Începând de ieri, PSD Constanţa are şi un Birou Permanent Judeţean, format din 18 membri, structură în care viceprimarul Gabi Stan nu se regăseşte. Stan nu se regăseşte, de altfel, nici în echipa de conducere a Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. Politic, viceprimarul Constanţei a dispărut, practic, din peisaj.

Nicuşor Constantinescu, din nou membru PSD cu drepturi depline

Nu mai puţin important, începând de ieri, suspendarea lui Nicușor Constantinescu din calitatea de membru al PSD - aplicată în urmă cu două săptămâni de conducerea centrală a partidului - a încetat. Ceea ce înseamnă că președintele Consiliului Judeţean Constanţa este din nou membru cu drepturi depline al PSD. Potrivit documentului semnat de Victor Ponta şi de Andrei Dolineaschi în urmă cu aproximativ două săptămâni, Constantinescu era suspendat din partid până la alegerea unui nou Consiliu Judeţean al PSD Constanţa, lucru care s-a petrecut ieri după-amiază. Acest lucru nu înseamnă însă că Nicuşor Constantinescu și-a reluat şi funcția de președinte executiv al organizaţiei, funcție care i-a revenit ieri, prin vot, aşa cum am menţionat, lui Decebal Făgădău.

Citiți și UPDATE 11 - Social-democrații au votat
Felix Stroe este noul președinte ales al PSD Constanța. Nicușor Constantinescu redevine membru de partid (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii