Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In cazul Tusac, judecatorii constanteni, pusi in fata unei situatii fara precedent

ro

18 Dec, 2009 01:21 2060 Marime text

Vestea eliberării din funcţie a primarului Mihai Claudiu Tusac nu a mirat prea multă lume la nivel local. Mangalia aştepta această decizie de câteva luni bune. Nu la fel de pregătiţi vor fi, se pare, şi judecătorii de la Judecătoria Constanţa, care nu au avut, până acum niciun astfel de caz. Aceştia aşteptau decizia prefectului de mai bine de două săptămâni.

O sursă din cadrul judecătoriei ne-a declarat că, în momentul în care prefectul Claudiu Palaz a anunţat eliberarea din funcţie a lui Tusac, acest lucru înseamnă încetarea mandatului acestuia: „Prefectul a validat această eliberare şi va trebui ca, în următoarele zile, să stabilească şi data alegerilor. În judeţ nu a existat niciun precedent şi de aceea, judecătorii sunt destul de bulversaţi. Sunt sigur că primarul Tusac va încerca să atace în instanţă decizia prefectului, însă până la pronunţarea instanţei, la nivel local trebuie să demareze alegerile. Însă, chiar dacă atacă în instanţă, Tusac trebuie să ştie că ordinul prefectului nu poate fi suspendat", ne-a declarat sursa noastră.

Un caz aproximativ identic a avut loc în urmă cu mai mulţi ani, în Consiliul Local Mangalia. Surpriză de proporţii: unul dintre apropiaţii consilieri, de acum, ai primarului Tusac, profesorul Gheorghe Mazâlu, a fost suspendat, la vremea respectivă, de prefect. Acesta a atacat ordinul, s-a judecat şi a câştigat drepturile băneşti pentru funcţia de consilier. În schimb, între timp, Consiliul Local Mangalia validase un alt consilier PSD, care a rămas în funcţie până la finele mandatului. Prin urmare, cel mai probabil, în cazul în care Mihai Claudiu Tusac ar dori să „atace" în instanţă ceva, nu ar putea să o facă decât în privinţa... alegerilor locale, întrucât ordinul prefectului nu poate fi atacat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fane 22 Dec, 2009 17:44 mai oameni voi nu vedeti ca tusac sa luat in gura cu beynur adica a facut pipi contra vintului un om cu reletiile lui beynur nu are cum sa cistige ce sa faca beynur si minca sunt cumetri nu au cum sa fie cantra unul altuia ?