Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună cu PNL şi UDTTMR NICULAE MARGHIOL

ro

04 Jun, 2012 01:00 3563 Marime text
Marghiol.jpgFiliala Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a desfăşurat sâmbătă prima competiţie de kureş din satul Ciocârlia de Sus. O demonstraţie de cinste, dreptate, curaj şi mai ales dibăcie, aşa este definit, pe scurt, kureşul. Evenimentul a fost urmat de lansarea candidaturii lui Niculae Marghiol la Primăria Ciocârlia.

Luptele tradiţionale tătăreşti au fost organizate pe patru categorii: pehlivan de Ciocârlia, 15-18 ani, 18-22 de ani şi Open. Cei mai buni dintre cei mai buni au fost premiaţi cum se cuvine. În cadrul primei categorii, premiile au constat într-o oaie şi un bairac, iar în cadrul celei de-a doua categorii au fost oferite două premii în cuantum de 100 de lei, respectiv 50 de lei. Premiile celei de-a treia categorii au fost o oaie şi un bairac, iar la categoria Open - un berbec şi un bairac. Luptele s-au desfăşurat în aer liber, la intrarea în satul Ciocârlia de Sus, unde s-au adunat aproximativ 1.500 de spectatori. În deschiderea competiţiei au participat şi deputatul UDTTMR Amet Aledin, dar şi preşedintele UDTTMR, Varol Amet.

„Tot ce vă promit, o să duc la îndeplinire!"

Înainte de a fi disputată finala competiţiei, a avut loc un alt moment important pentru localitate. Candidatul PNL la Primăria Ciocârlia, Niculae Marghiol, şi-a lansat candidatura. Pentru a-i susţine candidatura lui Niculae Marghiol, pe scena amenajată la intrarea în sat au urcat George Dragomir - preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Ovidiu Cupşa - vicepreşedinte PNL, Dragoş Poteleanu - membru în biroul judeţean şi Raluca Trandafir - membru în biroul naţional al femeilor liberale. De asemenea, de la organizaţia de femei liberale au fost prezente pentru a-i susţine candidatura lui Niculae Marghiol Doina Băbănică, Filiz Ismail, Adriana Oprea şi Ianulea Pilcă. S-a alăturat echipei liberale şi primarul Florin Mitroi de la Valu lui Traian. Florin Mitroi a declarat celor prezenţi următoarele: „Este bine să avem coloană vertebrală şi să spunem «DA» acelui om care a fost aproape de noi foarte mulţi ani". Niculae Marghiol le-a solicitat oamenilor să aibă încredere în el. „Aveţi încredere în mine că tot ce vă promit o să duc la îndeplinire! Vreau să vă fiu alături cum v-am fost şi în perioada 2000 - 2004. De când am plecat de la cârma Primăriei, nu v-am uitat, nu v-am lăsat să suferiţi. Comuna noastră este o comună de oameni gospodari, dar este sărăcită şi îmbătrânită de actuala conducere, care face doar pentru ea şi care nu a făcut nimic pentru comunitate", le-a declarat Marghiol localnicilor. Candidatul PNL le-a transmis oamenilor să-l voteze atât pe el, cât şi pe echipa sa de consilieri. Marghiol le-a vorbit cetăţenilor şi despre programul său electoral prin care şi-a propus să crească numărul ajutoarelor sociale, să ofere cu titlu de gratuitate locuri de casă şi să menţină un dialog permanent cu oamenii. „Nu veţi mai sta câte şapte zile la uşa Primăriei pentru o adeverinţă", le-a făgăduit Niculae Marghiol celor prezenţi.

„A venit momentul să votăm omul nostru"

marghiol_2.jpg

Înainte de încheierea evenimentului de lansare, Ozgun Arslan, preşedintele filialei Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România şi consilier pe lista lui Niculae Marghiol, le-a solicitat oamenilor să-l învestească cu încredere pe candidatul PNL-ului. „UDTTMR din Ciocârlia este alături de PNL şi de Niculae Marghiol. Aşa cum eu am avut încredere şi am vrut să-i redau încă o şansă să ajungă primar, aşa vreau să vă rog şi pe dumneavoastră ca pe data de 1o iunie să fiţi alături de noi", a declarat Ozgun Arslan. Localnicii au fost invitaţi să urce pe scenă pentru a lua cuvântul. Caliu Median a fost unul dintre localnicii care şi-au dorit să le vorbească oamenilor şi le-a transmis următoarele: „Pe data de 10 iunie avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, sper şi cred că ne dorim schimbarea. Am oferit credibilitate actualei conduceri, iar timp de 8 ani am primit numai promisiuni şi dezamăgiri. A venit momentul să votăm omul nostru, din sat. Nu există persoană care să nu fi primit sprijin din partea acestui om, care ne-a fost alături întotdeauna şi la bine şi la greu", a precizat Caliu Median, preşedinta Organizaţiei de Femei a UDTTMR, filiala Ciocârlia.

Localnicii au fost invitaţi la spectacol

marghiol_3.jpg

După evenimentul de lansare a candidaturii, a avut loc finala competiţiei de lupte tătăreşti, iar mai apoi localnicii au fost invitaţi la un spectacol de muzică populară şi de muzică tradiţională tătărească. Au urcat pe scenă Iuliana Jipa, Edy Band şi Alberto Voce de Diamant. În perimetrul în care s-au desfăşurat kureşul şi lansarea candidaturii lui Niculae Marghiol au fost amenajate pentru petrecăreţi terase cu mici, bere şi friptură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii