Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă - „Involuţia fiscală a Guvernului PSD - Dragnea va genera costuri suplimentare companiilor!“ (document)

ro

15 Nov, 2017 00:00 1364 Marime text
Involuţia fiscală a Guvernului PSD - Dragnea va genera costuri suplimentare atât companiilor cu angajaţi încadraţi pe salariul minim pe economie, cât şi celor cu angajaţi care au venituri mai mari, susţine deputatul Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor.
 
De la 1 ianuarie 2018, costurile companiilor cu angajaţi încadraţi pe salariul minim pe economie vor creşte cu 9%, mai afirmă deputatul, după ce a primit răspunsul la „Solicitarea de informaţii privind impozitul pe veniturile salariale“, adresată Ministerului Finanţelor.
 
Din datele oficiale prezentate de minister, rezultă că angajaţii cu până la 2.000 de lei pe lună reprezintă, conform ANAF, peste 45% din totalul angajaţilor din România.
 
În răspunsul remis către parlamentarul liberal, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Publice Attila Gyorgy a inserat câteva informaţii care se regăsesc la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, date extrase din Formularul 112 - „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul de venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate“, valabil pentru data de 25 iunie 2017.
 
În acelaşi răspuns se precizează că nu pot fi extrase date cu privire la veniturile bugetare încasate din impozitul pe salarii, pe tranşe de venit salarial, având în vedere că plata se efectuează în cont unic, prin utilizarea unui ordin de plată către Trezoreria Statului pentru obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi citi răspunsul integral al secretarului de stat din Ministerul Finanţelor Publice Attila Gyorgy cu privire la impozitul pe veniturile salariale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii