Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial Blocul cu risc seismic din Hârşova va fi consolidat

ro

28 Feb, 2011 02:06 2029 Marime text
Harsova_primar__Tudor_Nadrag_001.jpgOraşul Hârşova va primi în perioada următoare fonduri pentru reabilitarea unui bloc cu risc seismic.

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 144/25.II.2011, s-a publicat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Programului de acţiuni pe anul 2011 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare pentru reducerea riscului seismic la clădirile de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public.

Anexa hotărârii include şi blocul P1 din strada Plantelor nr. 33 din Hârşova, construit în 1968, cu regim de înălţime S+P+4E. Blocul include 60 de apartamente cu o suprafaţă desfăşurată de 3.390 de metri pătraţi. Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, declara anul trecut cu privire la această investiţie, că valoarea totală a lucrărilor va fi de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi. Edilul afirma atunci că ar putea introduce în caietul de sarcini condiţia ca ofertanţii să zugrăvească încă patru blocuri din zona centrală a oraşului. Consolidarea blocului, finanţată prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, se va face cu injectări de beton.

Anexa hotărârii include şi două blocuri din municipiul Tulcea, a câte 30 de apartamente, situate pe strada Isaccei. Este vorba despre blocurile nr. 13 şi 14, construite în 1962, cu regim de înălţime P+4E şi o arie desfăşurată de 2.905 metri pătraţi fiecare.

La art. 2 al hotărârii se precizează că acţiunile pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare a clădirilor prevăzute în anexă se finanţează potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SUMELIS ARGENTINA PUSA 28 Feb, 2011 15:14 Un bloc din 1968 era garantat pentru cca.50 de ani , se cuvine ca acesta sa fie demolat si construit altul nou, cu materiale moderne.BLOCUL are probleme si de la vibratiile,trepidatiile SOSELEI NATIONALE ce trece prin apropriere .