Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti si Dragomir, favorizati de Chesoi

ro

04 Nov, 2008 00:00 705 Marime text

Acordul politic parafat intre liberali si taranisti se pare ca, momentan, e doar la nivel declarativ, de vreme ce, la lansarea candidatilor PNL, niciun membru PNTCD nu si-a facut aparitia in sala. Liderul PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, si-a motivat absenta de la evenimentul liberalilor prin deplasarea pe care o efectueaza la Craiova.

Indemnul lansat de PNTCD, in urma cu cateva saptamani, potrivit caruia adeptii doctrinei taraniste pot vota cu incredere candidatii liberali inscrisi in cursa pentru parlamentare, motivand strategia comuna pe care cele doua formatiuni au stabilit-o, se pare ca va putea functiona, fara probleme, pana la finele perioadei premergatoare alegerilor, dupa afirmatiile liderului taranist, Tudorel Chesoi. Pe de alta parte, absenta taranistilor de la evenimentul de marca al liberalilor nu a fost trecuta cu vederea de cei care stiau despre reticenta vicepresedintelui PNL, Puiu Hasotti, referitoare la sustinerea partidului sau de taranisti. Liderul taranist de la malul marii si-a motivat, insa, absenta de la lansare prin vizita pe care o efectueaza, in aceste zile, la Craiova, insa niciun alt taranist nu s-a "infiltrat" printre adeptii liberali. In baza acordului semnat de cele doua formatiuni, Chesoi a evidentiat ca reprezentantii conducerii judetene vor intreprinde, in perioada urmatoare, actiuni de sustinere a candidatilor liberali, efectuand in acest sens deplasari in organizatiile din judet, pentru a dezbate strategia locala ce urmeaza a fi adoptata: "Modul de actiune va fi in favoarea acordului si pentru marirea sanselor candidatilor PNL inscrisi in cursa electorala pentru Senat si Camera Deputatilor", a completat acesta.

Monopol PNL in nordul judetului

Liderul taranistilor a mai precizat ca maine va avea loc sedinta de Birou Judetean a partidului, in cadrul careia se vor stabili traseele de deplasare. "Vom actiona cu prioritate in zona de nord a judetului, unde avem primari PNTCD. Vom sustine toti candidatii PNL, insa, in mod special, pe Puiu Hasotti si pe Gheorghe Dragomir, caci in zonele arondate colegiului unde candideaza acestia avem doi, respectiv un primar, de-ai nostri, deci posibilitati mai mari de promovare". In privinta sanselor pe care adeptii doctrinei liberale le-ar avea in cursa pentru parlamentare, pronosticul dat de Chesoi ii favorizeaza pe cei doi actuali demnitari, Hasotti si Dragomir. "Se mizeaza pe castigarea a minim doua mandate de senator si doua de deputat si a maxim trei deputati si doi senatori, iar cei doi sunt vazuti ca principalii castigatori. Pe ceilalti nu ii stiu bine", a conchis liderul taranist.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii