Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haşotti propune ca preşedintele CJC să fie ales de consilieri

ro

16 Oct, 2010 00:00 1222 Marime text

Senatorul PNL Puiu Haşotti vrea să propună schimbarea legii electorale.

În acest sens, senatorul are şi soluţii, cea mai interesantă fiind aceea de desemnare a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ). „Trebuie creată o comisie între partidele parlamentare pentru modificarea legii electorale. Alegerea preşedintelui CJ nu este nici corectă, nici constituţională. Această funcţie nu este autoritate publică şi trebuie să dăm stabilitate acestei funcţii. Preşedintele ar trebui ales cu jumătate plus unu din voturile consilierilor judeţeni şi demis cu două treimi din voturi“, a spus Puiu Haşotti. De asemenea, legea votului uninominal trebuie schimbată. „Legea aceasta este un mare eşec. Nu este normal ca din cele 27 de partide care au participat la alegeri, numai trei, plus UDMR, să fie reprezentate în Parlament. Ar fi bine să facem ca şi Anglia şi să renunţăm la această lege. Cel mai bine ar fi să adoptăm sistemul vechi de vot german“, a concluzionat Puiu Haşotti. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • puiu uitucu 17 Oct, 2010 08:15 mey, puiule, cine a creat legea electorala in forma actuala? cumva pnl-ul?!?! nu stii cu ce sa te mai bagi in seama?! bai, nebunule, tu ai dat legea asta, cand erati singuri la guvernare!!!
  • ion politrucu 16 Oct, 2010 05:57 Mai draga camarade (asta vine de la Sfanta Tinereata Legionara pe care va punea al batran pe tine si pe Ionel sa-l cantati in copilarie, tehnic ai dreptate. Alegerea prin vot uninominal al presedintelui CJ a baronizat Romania si mai mult decat era. Numai ca ce te faci tu daca se supara Nicusor pe tine si-ti taie macaroana de la MINAC. Nu o sa mai poti sa-l sustii pe tov. IP3 Lungu in faradelegile cu certificate de sarcina. Si atunci toata sandramaua mafiota se prabuseste. Sau poate marele alb a vazut sondajele si el a zis sa faci ham-ham